1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HTŞ askeri gücünü arttırıyor
HTŞ askeri gücünü arttırıyor

HTŞ askeri gücünü arttırıyor

Heyet Tahrir Şam (HTŞ) askeri yeteneklerini arttırarak güçlendirmeye ve saflarına daha fazla insan katmaya devam ediyor.

20 Ocak 2022 Perşembe 13:46A+A-

HAKSÖZ HABER

İdlib şehir devletinin yönetimi ve korumasını da sağlayan Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) artan askeri gücü gösteriyor ki Şam’a düzenlenen saldırılarla paralel olarak Esed rejimine karşı ciddi bir askeri tahkimat yapılıyor.

İdlib’i savunmak ve karşı taarruzlarda bulunan HTŞ’ye katılım artarken, askeri eğitim programları da genişletiliyor. HTŞ, İdlib vilayetinde kontrolü altındaki birçok il ve bölgede pankartlar asarak yeni askere alma kampanyasını duyurdu. HTŞ sekiz askere alma bölümü kurarken, yeni eğitim programları ile de İdlib ilini Rusya, İran ve Esed’e karşı savunmaya çağırdığı askerlerini eğitiyor.

 

hts-3.jpg

 

HTŞ uzun bir süre İdlib’deki yaşamı kontrol altında tutmak ve bölgenin güvenliğini sağlamak için siyasi durumlara ve bölgenin ticari hayatını canlandırmaya daha çok önem vermiş, askeri olarak geri planda kalan çalışmalarda bulunmuştu. Ancak son dönemlerde HTŞ, askeri eğitimlerinin sayısı ile askere katılım sağlayanların sayısında büyük bir artışla karşılaşıyor.

 

hts-1.jpg

 

HTŞ'nin koruması altındaki bölgeleri, rejime karşı koruma ve savunma arzusunu da yansıtan bu durum için Şam hükümetinin endişeli olduğu iddia ediliyor. Aralık ayının sonlarına doğru HTŞ yeni bir askere alma uygulaması başlatmıştı.

HTŞ’ye bağlı “Kızıl Birlik” olarak anılan özel kuvvetlerinin eğitim programlarında yenilemeler yapılırken bu grubun üyelerine istişhadi eğitimler verilmeye devam edildiği belirtiliyor.

 

hts-6.jpg

 

HTŞ’nin ayrıca saflarına yeni katılan kişilere özel askeri eğitimler verdiği ve karmaşık askeri operasyonlarda yer alan özel kuvvetlerinin eğitimlerinin benzerlerini yeniler için de verdiği belirtiliyor.

Yeni katılım sağlayan askerlere çeşitli kursların yanı sıra birçok dövüş stili de öğretiliyor. Yeni işe alım kampanyası da olan askere alma programına katılan askerlere, zırhlı araç ve ekipman kullanımı, keskin nişancı eğitimleri ile topçu kuvvetlerine destek kursları veriliyor.

 

hts-4.jpg

 

HTŞ Askeri Akademisi 11 Ekim’de birçok mezun verdiğini duyurmuştu. Yenilenen askeri eğitim programları ile beraber askerlerinin dövüş becerilerini geliştirmek için savaşçılarının rehabilitasyonunu ve eğitimi türlerini de arttıran HTŞ’nin ‘Savunma Bakanlığı’ kurma yolunda olduğu ifade ediliyor.

HTŞ bağlantılı Kurtuluş Hükümeti Başkanı Ali Keda da Aralık ayında İdlib'deki Askeri Akademiyi ziyaret etmiş ve hükümetten ayrılarak akademiye katılan birçok subayla görüşmüştü.

HTŞ'ye muhalif bir kaynak isminin açıklanmaması kaydıyla Al-Monitor'a verdiği bilgilerde şöyle diyor: “Görünüşe göre Kurtuluş Hükümeti başkanının akademiyi ziyareti, Savunma Bakanlığı'nın kurulduğunu ilan etme yolunda ilk adım olabilir.”

HABERE YORUM KAT

3 Yorum