1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK'dan Soruşturma İzni
HSYK'dan Soruşturma İzni

HSYK'dan Soruşturma İzni

HSYK 3. Dairesi, "Ergenekon" davasına bakan hakimlerden Hüsnü Çalmuk ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında soruşturma izni verdi.

30 Aralık 2014 Salı 15:55A+A-

HSYK 3. Dairesi, "Ergenekon" davasına bakan hakimlerden Hüsnü Çalmuk ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında soruşturma izni verdi.

Alınan bilgiye göre, HSYK 3. Dairesi, "Ergenekon" davasına bakan hakimlerden Hüsnü Çalmuk hakkında, görev yerinin değiştirilmesinin ardından İstanbul adliyesindeki 40 bilgisayardaki bilgileri sildiği gerekçesiyle yapılan şikayetleri ele aldı. Çalmuk hakkında önce inceleme, daha sonra soruşturma izni verildi. Çalmuk hakkındaki soruşturma raporunu hazırlamak üzere müfettiş görev yapacak. 

HSYK 3. Dairesi, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında da "mal beyanında tespit edilemeyen artış" nedeniyle yapılan şikayetleri görüştü. Savcı Sakınan hakkında da önce inceleme, sonra soruşturma izni veren Daire, Sakınan hakkındaki soruşturmayı yürütmek üzere de müfettiş görevlendirdi. 

3 hakim göreve kabul edildi 

HSYK 3. Dairesi, eski HSYK döneminde mesleğe kabul edilmeyen 3 hakimin de mesleğe kabulüne karar verdi. Hakim adayları Nebi Salgınkaya, Tolga Onur ve Zafer Özbek, mesleğe kabul edildi. 

Hakim adayı Nebi Yalçınkaya, 3 yıl önce trafikte bir polisle tartıştığı için hakkında açılan davadan beraat ettiği halde "kınama cezası" verildiği için mesleğe kabul edilmemişti. 

Telefon ve su borcunu ödemediği gerekçesiyle ceza alan ve bu nedenle mesleğe kabul edilmeyen hakim adayı Tolga Onur da mesleğe alındı. 

Basın mensuplarını dinleyenlere de soruşturma

HSYK 3. Dairesi ayrıca, internet sitesi yöneticisi 8 basın mensubunu usulsüz dinledikleri gerekçesiyle haklarında şikayet bulunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ömer Solmaz ile İstanbul hakimleri Ali Erbıyık ve Yaşar Nur Turan hakkında da kararını verdi. 

Daire, "örgütlü hakaret suçlamasıyla usulsüz dinleme kararı vermekle" suçlanan Solmaz, Erbıyık ve Turan hakkında da soruşturma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT