1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hrant Vurulunca Kayıtları Sildiler
Hrant Vurulunca Kayıtları Sildiler

Hrant Vurulunca Kayıtları Sildiler

Dink cinayeti öncesi takip edilen şüphelilerin iki yıllık kayıtları suikasttan hemen sonra silinmiş.

21 Ocak 2012 Cumartesi 10:33A+A-

FIRAT ALKAÇ'ın haberi:

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz’ın öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasında verdiği “örgüt bağlantısı kurulamadı” kararına tepki gösteren Avukat Hakan Bakırcıoğlu “Zanlılar arasında cinayetten iki yıl önce yapılan telefon görüşme kayıtları Trabzon Emniyeti tarafından silindi. Bu kayıtlar örgütü ortaya çıkaracaktı” dedi.

Mahkemenin kararını Taraf ’a değerlendiren davanın Trabzon ayağına bakan Avukat Bakırcıoğlu, örgüt bağlantısına ilişkin delillere değindi. Cinayetten iki yıl öncesine kadar Trabzon Emniyeti’nin Yasin Hayal, Erhan Tuncel ve Mustafa Öztürk’ün telefon görüşmelerini takip ettiğine dikkat çeken Avukat Bakırcıoğlu “Polisler cinayet şüphelilerinin telefon görüşmelerini eylemden iki yıl öncesinden itibaren dinlemeye almış. Ancak cinayetin ardından bu görüşmeler polisler tarafından imha edildi. Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Mustafa Öztürk arasındaki görüşme kayıtlarının örgüt bağlantılarını ortaya çıkaracağını düşünüyorduk. Bu kayıtların yok edilmesi, cinayetin bir örgüt tarafından işlendiği gerçeğini gizledi” dedi.
 

Savcı da silinen kayıtları hatırlattı

Avukat Bakırcıoğlu, Dink davasının savcısı Hikmet Usta’nın da verdiği mütalaada silinen telefon kayıtlarına dikkat çektiğini hatırlattı. Savcı Usta, mütalaasında şunları kaydetmişti: “Dink cinayeti eyleminin, Mc Donalds’ın bombalanması ve diğer eylemlerin salt milliyetçi duyguları kabaran gençlerce işlenmesinin ötesinde, Tuncel ve Hayal yönetiminde Ergenekon örgütünün Trabzon’da faaliyet gösteren bir hücresi tarafından işlendiği değerlendirilmektedir. Bu hücre ile Ergenekon arasındaki muhtemel irtibat, telefon kayıtlarının silinmesi nedeniyle kurulamamıştır.”

 

Kamu görevlileri soruşturması

Mahkemenin kararı hakkında açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fikret Seçen ise sürecin henüz bitmediğini ve İstanbul, Trabzon ve Ankara’da dönemin Emniyet ve Jandarma görevlileri hakkında adli soruşturma sürdüğünü hatırlattı. Seçen’in açıklamasına değinen Bakırcıoğlu, Trabzon Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan personelin sadece görevi ihmal suçundan yargılandığını ve hafif cezalar aldıklarını hatırlatarak, “Yargılama sonrasında görevi kötüye kullanmaktan iki yetkili altı ay, dört yetkili dört ay ceza aldı. Diğer iki asker ise beraat kararı aldı. Biz kararı temyiz ettik. Burada sadece görevi kötüye kullanma yok. Bu görevliler ağır ceza mahkemesinde yargılanmalılar” dedi.

TARAF

 

HABERE YORUM KAT