1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hrant Dink Kararı Protesto Edildi
Hrant Dink Kararı Protesto Edildi

Hrant Dink Kararı Protesto Edildi

Hrant Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarından oluşan bir grup, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı protesto etti.

17 Ocak 2012 Salı 21:07A+A-

Hrant Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarından oluşan bir grup, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı protesto etti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde mahkeme boyunca bekleyen grup, kararın açıklanmasının ardından çeşitli sloganlar attı.

Mahkeme salonunda bulunanların da dışarı çıkmasıyla birlikte grup, üzerinde "Hrant İçin Adalet İçin" yazılı bir pankart açarak, Beşiktaş'tan cinayetin işlendiği Agos gazetesinin önüne yürüdü. Grubun en önünde Hrant Dink'in eşi Rakel ve oğlu Arat Dink ile avukatı Fethiye Çetin yer aldı.

Burada grup adına açıklama yapan Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, "Katillerin 'Evet, ben vurdum' demelerine, tetikçi olduklarını itiraf etmelerine rağmen, iplerini tutan isimlerden bahsettikleri halde mahkemenin aldığı kararı gördük. İşte bu kararın adı hukuk değil, ilahi hukuk komedyasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye için aklı aydınlık çocuklar yetiştireceklerini vurgulayan Kaya, "Belki Hrant kardeşimiz o çocukların diploma törenleri, düğünlerinde olamayacak ama biz yine de geleceğe binlerce Hrant yetiştireceğiz" dedi.

Mahkemenin verdiği kararın kendileri için sadece bir kağıt parçası olduğunu savunan Kaya, "Biz, 19 Ocak gününde Taksim'den Agos gazetesine yürüyerek kardeşimizin bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız ve bu ilahi hukuk komedyasını da dünya hukuk normlarının yargılamasını bekleyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Hrant Dink'in öldürüldüğü yere kırmızı karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı. Dink'in ailesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Dink'in kardeşi Orhan Dink protesto gösterisini Agos gazetesinin penceresinden izledi.

CNNTÜRK

HABERE YORUM KAT