1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hollande Müslümanları Hedef Gösterdi!
Hollande Müslümanları Hedef Gösterdi!

Hollande Müslümanları Hedef Gösterdi!

Son bir buçuk yıldır peş peşe saldırıların hedefi olan Fransa'da Cumhurbaşkanı Hollande ilk kez "İslâmcı terör" ifadesini kullanarak ülkedeki tüm Müslümanları potansiyel hedef halinde gösterdi.

15 Temmuz 2016 Cuma 11:20A+A-

Nice'teki saldırıların ardından Fransız halkına seslenen Hollande, "Tüm Fransa İslâmcı terörün tehdidi altında" dedi.

Nice kentindeki kamyonlu saldırının ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ilk kez "İslâmcı terör" ifadesini kullandı. Daha önce de IŞİD'in düzenlediği saldırılarının hedefi olan ülkenin Cumhurbaşkanı, açıklamalarında, saldırıların İslâm diniyle ilgisi olmadığı vurgusunu yapıyordu.

Hollande Nice saldırısının ardından Elysee Sarayı'ndan Fransız halkına seslenerek, "Tüm Fransa İslâmcı terörün tehdidi altında" dedi; "Fransa, ulusal günü olan 14 Temmuz'da, özgürlüğün sembolü olan bu günde bu saldırıya maruz kaldı. Çünkü insan hakları, fanatikler tarafından inkâr ediliyor ve Fransa bu yüzden onların en güçlü hedefi haline geliyor" diye konuştu.

Hollande Charlie Hebdo saldırısı, Montrouge'da polislere saldırı ve Porte de Vincennes'de bir süpermarkette yaşanan rehine kriziyle ilgili Ocak 2015'te yaptığı konuşmada, saldırıların "İslâm diniyle ilgisi olmadığını" söylemişti.

Kaynak: Le Monde, AFP

HABERE YORUM KAT

3 Yorum