1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hollanda Başbakanı: Avrupa'nın Büyük Bir Katkısı Olmadı
Hollanda Başbakanı: Avrupa'nın Büyük Bir Katkısı Olmadı

Hollanda Başbakanı: Avrupa'nın Büyük Bir Katkısı Olmadı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Suriyeli mülteciler hususunda, “Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye’yi bu konuda suçlamak haksızlık olur.” dedi.

06 Şubat 2016 Cumartesi 08:24A+A-

Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Rutte, Türkiye’de 2,2 milyon Suriyeli mülteci bulunduğunu, bu sayının Suriye’deki mevcût durumdan dolayı daha da artabileceğini söyledi.

“İnsanlar Bombalardan Kaçıyor”

Türkiye’nin mültecilerin barınmasına yönelik çalışmalarına saygı duyduğunu kaydeden Rutte, şöyle konuştu:

“Türkiyeli meslektaşlarımı bu konuda suçlayamam. Şu anda Türkiye 2,2 milyon Suriyeli mülteciyle uğraşıyor. Suriye’deki kötü durumdan dolayı bu sayının daha da artma tehlikesi var. İnsanlar bombalardan kaçıyor. Türkiye çok şey yapıyor. Dürüst olmak gerekirse Avrupa olarak şimdiye kadar büyük bir katkımız olmadı. Türkiye’yi bu konuda suçlamak haksızlık olur.”.

Rutte, insanların Suriye’de bombalardan kaçtığını aktararak, Türkiye’deki mültecilerin, Suriye’de durum düzelip de geri dönebilme imkânına kavuşana kadar durumlarının iyileştirilmesinin hem Türkiye hem AB’nin yararına olacağını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT