1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hollanda Başbakanı: "AB'nin Önceliği Mülteci Krizi"
Hollanda Başbakanı: "AB'nin Önceliği Mülteci Krizi"

Hollanda Başbakanı: "AB'nin Önceliği Mülteci Krizi"

Hollanda Başbakanı Rutte, “AB dönem başkanlığımızdaki en önemli önceliğimiz, mülteci krizi olacak.” dedi.

20 Ocak 2016 Çarşamba 15:12A+A-

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, ülkesinin altı ay sürecek Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı sırasındaki en önemli hedefinin “mülteci krizi”ne çözüm bulmak olacağını belirtti.

Rutte, ülkesinin dönem başkanlığı süresince takip edeceği hedefler konusunda bugün Strazburg’da Avrupa Parlamentosu genel kuruluna hitap etti.

Konuşmasında “mülteci krizi”ne geniş yer ayıran Rutte, üye ülkelerin, bu konuda üstlendikleri sorumlulukları vakit geçirmeden yerine getirmelerini istedi.

Rutte, “Bu konuda çok açık konuşacağım. Bu rakamlarla (mülteci sayısı) başa çıkmamız mümkün değil, artık zamanımız kalmadı, önümüzdeki 6 ila 8 hafta içinde bu sayınının ciddi bir şekilde düşmesi gerekiyor. Önümüzdeki aylarda bütün enerjimizi mülteci krizi konusuna harcamamız mantıklı ve gerekli, dönem başkanı olarak biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Türkiye ile Yapılan Anlaşmalar Hızla Hayata Geçirilmeli”

“Dış sınırlarımızdaki baskının hafiflemesi için Türkiye ile yaptığımız anlaşmaların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi çok önemli.” ifadelerini kullanan Rutte, aynı zamanda küçük teknelerle denizlerde hayatlarını tehlikeye atan mültecilere bir alternatif bulunması gerektiğini söyledi.

Özellikle Yunanistan'da olmak üzere Avrupa sınırlarının kontrolünün önemini vurgulayan Rutte, mülteciler için kimlik ve kayıt merkezlerinin etkili bir şekilde işlemesinin ve üzerinde anlaşma sağlandığı gibi mültecilerin üye ülkelere dağıtılması planının hayata geçirilmesinin gerektiğini kaydetti.

Rutte, “terörle mücadele”, işsizlik, ekonomik büyümenin sağlanması, AB’nin Rusya ile yaşadığı krizin diğer öncelikli konular arasında olacağını da söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT