1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Hoca camide!’ repliğine katılan AK Partililer…
‘Hoca camide!’ repliğine katılan AK Partililer…

‘Hoca camide!’ repliğine katılan AK Partililer…

Mehmet Boynukalın Hoca etrafındaki tartışmalar devam ediyor!

23 Mart 2021 Salı 10:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın Hoca’nın, Müslümanca hassasiyetlerle gündeme dair konularda görüşlerini paylaşması liberal ve laik-Kemalist çevrelerde ciddi bir rahatsızlığa sebep olmuştu.

Sen memursun, imamsın, işini yap namazını kıldır!’ düzeyinde eleştirilere(!) maruz kalan Mehmet Boynukalın’a aslında bu tarz bir söylemde bulunan ilk kişi de AK Parti Milletvekili Özlem Zengin’di. Ancak AK Parti’nin geri kalan isimleri bu konuda görüşlerini açıktan ifade etmediler. Bu durum da az evvel zikredilen meşum çevreler tarafından ‘Özlem Zengin yalnız bırakıldı’ şeklinde alakasız bir şekilde yorumlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Belma Satır ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut da bu alakasız yorumları haksız çıkartacak düzeysizlikte sözler sarf ederek tartışmaya katıldılar. ‘Hoca camide!’ yüzeyselliğinde bir yaklaşım ortaya koyan Bulut ve Satır tabiri caizse Mehmet Boynukalın Hoca’ya faiz hakkındaki sözleri için aba altından sopa gösteriyorlar.

belma.jpgbulent.jpgwhatsapp-image-2021-03-23-at-10-35-55.jpeg

Hoca sen bu işlerle uğraşma’ şeklinde bir yorumla olaya dahil olan Bülent Turan -söylediklerine katılmasak dahi güzel bir üslupla- olayı Ayasofya üzerinden ele alıp gelebilecek tepkileri hafifletmeye çalışmış ama nafile! Twitter’da binlerce insan #hepimizboynukalınız etiketiyle Mehmet Boynukalın’a desteğini yineledi.

Mehmet Boynukalın etrafında yinelenen tartışmalar turnusol işlevi görüyor. Boynukalın’a karşı hadsizce çemkirenler üstenci yaklaşımlarını da gösteriyorlar. Herkese kendilerince bir ‘söz söyleme alanı’ çizenlerin despotik yaklaşımları tutarsızlıktan besleniyor. Benzer konularda söz söyleyen ve herhangi bir ehliyeti bulunmayan ‘meşhur’ kimselere (Koç ailesi mensupları gibi) ağzını açıp tek laf edemeyenler Mehmet Boynukalın Hoca’yı hedef alıyor. Bunun adı korkaklık değil de nedir? 

Mehmet Boynukalın'ın faiz hakkında söylediği sözlerin benzeri daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Diyanet İşleri Başkanlığı1 tarafından da dile getirildi. Dikkatler Mehmet Boynukalın etrafında olduğu için söylediği her söze AK Parti'nin ittifak içinde olduğu yapılar veya seküler kesimlerin tepki göstermesi anlaşılan o ki AK Parti kurmaylarını tedirgin etmiş.

basliksiz-034.jpg

Halbuki tedirgin olacak bir şey yok! İmamların toplumsal konularda görüş beyan etmesi kadar normal ne olabilir? Aksi bir durum varsa asıl problem budur. Cumhuriyet modernleşmesinin inşa ettiği 'dindar' tipolojinin aksine görüntü çizen bir imam muhafazakarları da rahatsız edebiliyor. İşte bu durumu izah etmek mümkün değil!


1-https://diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/25896/diyanet-isleri-baskani-erbastan-faiz-konulu-hutbe

HABERE YORUM KAT

19 Yorum