1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah Militanları Muhaliflerle Çatışıyor
Hizbullah Militanları Muhaliflerle Çatışıyor

Hizbullah Militanları Muhaliflerle Çatışıyor

Hizbullah militanlarının, bazı köylerin kontrolünü ele geçirmek için Suriyeli muhaliflerle çatıştığı iddia edildi.

18 Şubat 2013 Pazartesi 13:40A+A-

Suriye'de iki yılı doldurmak üzere olan savaşa Hizbullah örgütünün gittikçe daha fazla dâhil olduğu iddia ediliyor. Özellikle İranlı Devrim Muhafızları komutanı Hasan Şatıri'nin öldürülmesinin ardından, Lübnan-Suriye sınırında bazı köylerin kontrolünü ele geçirmek amacıyla Hizbullah ile Suriyeli muhalifler arasında çatışma yaşandığı belirtiliyor.

Hafta sonundan bu yana devam eden çatışmalarda 14 Hizbullah militanının öldürüldüğü iddia edildi. Reuters, dünkü çatışmalarda 5 Hizbullah üyesi ile 12 Suriyeli muhalifin öldüğünü duyurdu.

Humus ve El Kuseyr'de bazı köylerin denetimini elinde tutan Hizbullah'la çatışan Suriyeli muhalifler, Lübnan'daki Hizbullah'ın Esed'e yardım etmek için Suriye'ye 1000 militan gönderdiğini ileri sürdü.

Hizbullah'ın El Kuseyr bölgesinde 3 köyün kontrolünü ele geçirmek için saldırı başlattığını belirten Özgür Suriye Ordusu sözcüsü Louay El Mokdad, çatışma altındaki köylerde bulunan sivillerden, bölgeyi terk etmelerini istedi.

Hizbullah'ın Suriyeli sivillere "ismi konulmamış bir savaş" ilan ettiğini ileri süren El Mokdad, Hizbullah'ın operasyonda bulunduğu bölgelerin Esed rejimi tarafından bombalanmadığına dikkat çekti.

ŞAM YÖNETİMİ YALANLADI

Öte yandan, Lübnan'daki Suriye Büyükelçisi Ali Abdülkerim Ali, Hizbullah'ın ülkesindeki krize dahil olduğu ve çatışmalara katıldığı iddialarını yalanladı.

Suriye'nin isyancı grupların tehdidi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen elçi, "Lübnan direnişinin yardım iddiası çürütülebilir" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan sınırında çatışanların "Suriye ve Lübnan vatandaşlığı olan kişiler" olduğunu açıkladığını söyleyen Ali, "Bunun dışında kalan her şey sadece laf" şeklinde konuştu

hizbullah-suriye.jpg

HABERE YORUM KAT

23 Yorum