1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hıristiyanlardan İnsansız Hava Uçağına Tepki
Hıristiyanlardan İnsansız Hava Uçağına Tepki

Hıristiyanlardan İnsansız Hava Uçağına Tepki

Bir grup Hristiyan ve Yahudi din adamı hazırladıkları videoda insansız hava uçaklarını eleştirdi.

30 Mart 2013 Cumartesi 13:19A+A-

Brave New Foundation tarafından hazırlanan bir video klip, sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmaya başladı. Video görüntülerinde Hıristiyan ve Yahudi din adamları, insansız hava araçlarının kullanımını dini değerler açısından 'Uzaktan kontrollü suikast' olarak nitelendiriyor. Uçakların görüntüsünün dahi insanı korkutmaya yettiğine işaret eden Maryland eyaletinden Rahip Paul Zahl, 'İnsana teslim olma şansı tanımadan öldürme fikrine kurgulanmış. Bu Hz. İsa'nın öğretilerine tamamen aykırı' dedi.

Rahip ve hahamların Obama ile hükümetini eleştirdiği videoda, insansız hava araçları ile yürütülen savaşın, Roma ve Katolik kiliselerinin 'Haklı Savaş Teorisi' prensiplerine uygun olmadığı da ifade ediliyor. Din adamları teoriye göre savaşın son çare olarak görülmesi ve bu yolun tercih edildikten sonra da iyi niyetle yürütülmesinin şart olduğuna dikkat çekiyor.

'İnsansız hava araçları ve din' başlığı ile yayınlanan video görüntülerinde, bu araçların saldırılarının başarısız olacağı öne sürülüyor. Rahip Zahl, 'Uzaktan kontrollü suikast yönetiminde mağdurlara teslim olma, kendini savunma hakkı bile tanınmıyor. Bunun Hıristiyanlık'ta yeri yok' açıklamasını yaptı. Obama'ya eleştiri yönetenlerden bir diğer din adamı da Virginia eyaletinden Joe Nangle oldu. Nangle, 'Obama hükümeti kendisini Tanrı görüyor. Yaşama kültürü yerine insanlara ölüm getiriyor' diye tepki gösterdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum