1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hıristiyan esnaf İslam düşmanlığına izin vermedi!
Hıristiyan esnaf İslam düşmanlığına izin vermedi!

Hıristiyan esnaf İslam düşmanlığına izin vermedi!

Hristiyan bir esnaf İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika'yı marketinden kovdu.

24 Temmuz 2023 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İsveç'te Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri sonrasında Iraklı Hıristiyan kökenli Salwan Momika da benzer eylemler gerçekleştirmişti. Momika'nın geçmişi tam olarak bilinmese de Süryani olduğu tahmin ediliyor. Irak'ın işgalinden sonra İsveç'e gelmiş olma ihtimali yüksek olan Momika'nın "Süryani Şahinleri" adlı silahlı bir grupla ilişkili olduğuna dair de iddialar var. 

Momika, İslam düşmanlığını göstermek için şov yaparken İsveç'te Iraklı Hristiyan bir esnaf, Kur'an-ı Kerim yaktığı için Salwan Momika'ya ürün satmadı ve marketinden kovdu. Kendisi de Iraklı olan esnaf, ''Kendinden utan biraz. Onurlu insanlar hakkında böyle konuşmazsın. Sen tüm insanlara da bize de zarar verdin'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Momika ise rezil olduğu ile kalıp bir de esnafı suçlamaya çalıştı. Hıristiyan bir kimsenin Müslümanlara yönelik düşmanlığa tepki göstermesi oldukça anlamlı. Irkçı çevreler kültürel ve etnik sebeplerle Müslümanları tehdit olarak göstermeye çalışırken farklı kesimlerin bu yaşanan zulme sessiz kalması İslam düşmanı atmosferi canlandırıyor. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum