1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hindistan Siyonist katilleri mi örnek alıyor?
Hindistan Siyonist katilleri mi örnek alıyor?

Hindistan Siyonist katilleri mi örnek alıyor?

Hindistan’ın bazı eyaletlerinde Müslümanların cami etrafında toplanmaları yasaklandı!

17 Mayıs 2022 Salı 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Çok fazla gündem olmasa da dünyadaki en şiddetli ırkçı dalgalardan birisi Hindistan’da yükseliyor. Hindu milliyetçiliği din ile kavmiyetin bir araya getirildiği modern bir ifsad projesi olarak Hindistan’da en büyük tehdit olarak Müslümanları görüyor.

Hindistan’ın en büyük azınlığı olan Müslüman toplum inançlarının gereği olan hususları yerine getirmekte dahi zorlanıyor. Kurban bayramında birçok Müslüman Hind milliyetçileri tarafından katlediliyor.

Son uygulama ise Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatan İsrail’in uygulamalarını hatırlattı. Hindutva ile Siyonizm arasından ideolojik olarak göz ardı edilmemesi gereken benzerlikler bulunuyor. Hindistan mahkemesi, Uttar Pradeş eyaletinde bulunan Varanasi kentindeki tarihi Gyanvapi Camii etrafında Müslüman cemaatin kalabalıklar halinde toplanmasına yasak getirdi.

Bu yasağa gerekçe olarak mahkeme tarafından görevlendirilen bir araştırma ekibinin, caminin yerinde daha önce tapınak olduğu belirtilen yerde Hindu tanrısı Shiva ve diğer Hindu sembollerinin kalıntılarını bulması gösterildi.

Mahkeme geçen ay bölgede yaşayan 5 Hindu kadınının caminin inşa edildiği yerde daha önce tapınak olduğunu gerekçe göstererek, burada Hindu geleneklerine uygun ibadet etme girişiminin ardından bir araştırma heyeti kurulmasını kararlaştırmıştı.

Radikal Hindu gruplara göre, 200 yıl süren Müslüman krallarının istilası sırasında genişleme projesi olarak buradaki tapınaklar yıkılarak yerine camiler inşa edildi.

Uttar Pradeş eyaletindeki Müslümanlar için üç büyük ibadet yerinden biri olarak bilinen Gyanvapi caminin yerinde Hindular daha önce tapınak bulunduğunu düşünüyor. 

Hindutva ismiyle örgütlenen milliyetçiler Keşmir’in özel statüsünü de kaldırarak her türlü zorbalığa zemin hazırladılar. Hindistan’daki Modi hükümeti ise milliyetçiliğin yükselmesi için elinden geleni yapıyor. Netice olarak Hindistan’daki Müslümanların Çin zulmü altındaki Doğu Türkistanlılara veyahut İsrail zorbalığına maruz kalan Filistinlilere benzer koşullara mahkum olması endişesi ortaya çıkıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum