1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hiç konuşmasa daha iyi!
Hiç konuşmasa daha iyi!

Hiç konuşmasa daha iyi!

AK Partili isimlerin “enflasyon” hakkındaki açıklamaları gerilimi artırmak dışında bir işe yaramıyor!

21 Şubat 2022 Pazartesi 13:55A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti’de yetkili isimlerin Türkiye’de yaşanan ekonomik darboğaz hakkında yaptıkları açıklamalar daha önce de kamuoyunda çok fazla tartışma konusu oldu. Serinkanlı ve mantıklı yaklaşım tarzını benimsemeyip olaya hamasetle bakan izahlar sorunu ortadan kaldırmak bir yana daha da derinleştiriyor.

Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu AK Parti Grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ydu. Akbaşoğlu, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etti.

Programın sunucusu Kübra Par'ın hesaplama hatası yaptığı konusundaki uyarısına rağmen Akbaşoğlu kabul etmeyerek sözlerini sürdürdü. 

Türkiye’de yaşanan durumu dünyanın başka yerlerindeki gelişmelerle kıyas etmek her zaman doğru netice vermiyor! Dünyada da bir ekonomik kriz yaşanıyor olabilir. Veriler zaten bunu gösteriyor ancak önce Türkiye’de vakıanın kabul edilmesi ve ona göre konuşulması lazım!

İnsanların aklıyla dalga geçercesine cümleler kurmak zaten benzer tartışmalardan bitkin düşmüş kitleleri iyice bezdiriyor. Hükümetin dikkatli bir dil ve üslup geliştirmesi elzem!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum