1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Heykele değil hizmete ihtiyaç var!
Heykele değil hizmete ihtiyaç var!

Heykele değil hizmete ihtiyaç var!

Şanlıurfa’da yüksek maliyete sebep olan heykeller işlevsizlik yüzünden kaldırılıyor!

21 Mart 2022 Pazartesi 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Heykeller Türkiye’de her zaman siyasetin merkezinde oldu. Ülkenin dört bir tarafını Atatürk heykelleriyle süsleyen CHP bu “güzel” mirası ülkemize armağan etti! Muhafazakar partiler ise heykellere ilk başlarda aşina değilken sonradan farklı heykel formlarını onlar da kullanmaya başladı!

Misal olarak Ankara’da çok çirkin heykeller inşa edildi. Hiçbir işlevi olmayan estetik olmaktan kilometrelerce uzakta olan heykeller aynı zamanda ciddi maliyetlere sebep oluyor.

Son örnek Şanlıurfa’dan. Şanlıurfa Belediyesi’nin 6 milyon TL bedelle ihale ederek kentin çeşitli yerlerine yaptırdığı dekoratif aydınlatmalı motifli led heykellerin bir çoğu kısa sürede bozuldu. Aynı ihaleyle yaptırılan at heykeli ise, “Eşek mi, katır mı?” eleştirileri nedeniyle kurulduktan birkaç gün sonra söküldü.

Şimdi herkes 6 milyon TL’nin ne için kullanıldığını anlamaya çalışıyor. Türkiye’nin heykele değil hizmete ihtiyacı olduğunu gösteren bu hadise çok daha yararlı işler için harcanabilecek olan paraların nasıl israf edildiğini gözler önüne serdi. En basitinden yeşillikler alanları artırmak veya çocuk parkı yapmak varken led heykel nedir? Betonundan sıkıldık şimdi de aydınlatmalı led heykel mi yapacağız?

HABERE YORUM KAT

2 Yorum