1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hesap iyi de bir şeyler eksik kalıyor sanki!
Hesap iyi de bir şeyler eksik kalıyor sanki!

Hesap iyi de bir şeyler eksik kalıyor sanki!

Melih Gökçek: Şimdi sıra marketlerde, fiyatları düşürmeyen fırsatçıdır

21 Aralık 2021 Salı 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kurundaki dalgalanmaları müdahale etmek amacıyla ”dövize endeksli mevduat sistemi” olarak ifade edilen 10 maddelik tedbirleri açıkladı. Bu açıklama sonrasında gündüz 18.43 lirayı gören dolar, 13 seviyelerine indi.

Aynı saatlerde sosyal medyadan açıklamalar yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şunları söyledi: "Yarın marketlerde alışverişe gidenler fiyat düşürmeyenlere demokratik tepkisini koymalı. Şimdi fırsatçılara karşı demokratik mücadele zamanı."

Öncelikle zincir marketler fiyat artırımı konusunda hükümet cephesinden gelen hiçbir ithamı kabul etmedi. Aksine kârdan kısarak fiyat artırımının engellenmeye çalışıldığı bile dile getirildi. İki tarafta bir açıklama yaparken zincir marketlere yönelik devasa cezai yaptırımlar uygulandı. 5 zincir market ve bir tedarikçiye toplamda 2,7 milyar TL ceza verildi.

Dolardaki artışın hemen fiyatlara yansıdığını ifade eden Melih Gökçek ardından ise fiyatları düşürmeyenleri artık alıştığımız “ihanet” ithamı ile suçluyor: "Şimdi sıra marketlerde. Dolar 18.36'yı gördü. Şu an için 13.42. Dolarda düşüş %27. Raftaki her şeyin fiyatı sabah %27 düşmeli. Dolar oynadıkça anında fiyat artıranlar, dolar düşünce de aynı hassasiyeti göstermiyorlarsa fırsatçıdır ve ülkesine ihanet etmektedir.”

Bu sözlerin var olan tansiyonu düşürmeyeceği kesin. Türkiye’de yaşanmakta olan ekonomik darboğaz herkesi etkiliyor. Fırsatçılık peşinde koşan muhakkak vardır ancak “fırsatçı marketler” söylemi üzerinden nasıl bir şey amaçlanmaktadır?

Gözle görülür fiyat artışının tek sebebi marketçilerin fırsatçılığı olabilir mi? Melih Gökçek bu açıklamalarından sonra insanların “İşte Melih Başkan bizim hakkımızı koruyor!” şeklinde düşüneceklerini mi varsayıyor? Komik olmayın…

İktidara yakın olan isimler kamuoyuna dönük açıklamalar yaparken lütfen artık sakin kalmayı öğrensinler! Dolar artıyor hemen bir suçlu bulunuyor. Dolar düşüyor yine birileri suçlu ilan ediliyor… Bu günübirlik, gelişigüzel açıklamalar sahibine zarar vermek dışında hiçbir işe yaramıyor!

dolar-dustu-melih-gokcek-twitter-da-costu-simdi-14612542-2762-m-1.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum