1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Herkesin bir derdi var!
Herkesin bir derdi var!

Herkesin bir derdi var!

17 günlük kapanma sürecinde sol-Kemalistlerin en büyük telaşı alkol satışı!

28 Nisan 2021 Çarşamba 19:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Alkol satışının kısıtlama dönemlerinde yasaklanması pandemi sürecinin başından beri tartışılan bir konu. Sol-Kemalist çevreler işin özünde alkol satışının geçici olarak yasaklanmasını ‘ideolojik’ bir şey olarak değerlendiriyorlar.

Tam kapanma süreçlerinde tekel bayiler de kapatıldığı için alkol satışı yapılamıyor. Haksız rekabetin önüne geçmek içinse süpermarketlerin içki bölümleri de kapatılıyor. NTV canlı yayınında sunucu Ahmet Arpat, tütün ürünlerinin neden bu yasaktan muaf olduğunu konuklarına soruyor.

Aslında bu soruda aynı ideolojik zeminden neşet ediyor. Alkolün yasaklanmasında temel etken olarak ‘dini’ saiklerin belirleyici olduğunun düşünülmesi. Alkolün normalleştirilmesi kabul edilemez. Bunun en temel sebebi de haram olmasıdır. Buna rağmen içmek isteyen ise kullanımını  meşrulaştırmamak şartıyla istediği haltı yiyebilir.

Peki, ülkenin ciddi ekonomik darboğazdan geçtiği bir dönemde sol-Kemalistlerin işi gücü bırakıp ‘alkol satışı neden yasak?’ sorusunu tartışıyor olmalarına ne demeli?

17 günlük zorunlu kapanmanın var olan yükü daha da artırdığı gerçeği buz gibi önümüzde duruyor ancak şuan Türkiye’de en yoğun biçimde tartışılan konulardan birisi ‘neden içki alamıyoruz?’ sorusu etrafında şekilleniyor. Ne diyelim herkesin bir derdi var? Kasap et derdinde koyun can derdinde!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum