1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalistlerin yeni muhalefet bayrağı: Hafta sonu içki satışı kısıtlaması
Kemalistlerin yeni muhalefet bayrağı: Hafta sonu içki satışı kısıtlaması

Kemalistlerin yeni muhalefet bayrağı: Hafta sonu içki satışı kısıtlaması

Hafta sonu içki satışı kısıtlaması sol-Kemalist medya için yeni bir dezenformasyon sahası oluşturdu.

12 Aralık 2020 Cumartesi 17:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Pandemi önlemleri gereği sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonları marketler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebiliyor. Ancak tekel bayiler haklı olarak ‘temel ihtiyaç’ kategorisinde değerlendirilmediği için kapalı kalıyor.

Daha önce de bu konuyu Haksöz Haber'de haberleştirmiştik. İçki satışı kısıtlamasını iktidar, haksız rekabet ve sosyal mesafenin ihlal edilmesi sebebiyle uyguluyor. Tekellerin kapalı olması sonucu yetkililer içki satan marketlerde de alkol satışına hafta için yasak getirdi. Yetkililer kararın haksız rekabetin önüne geçilmesi için alındığını kaydetti.

Sol-Kemalist yayın organları uygulamanın ideolojik sebeplerden kaynaklandığı ön kabulüyle içki satışı kısıtlamasını hedef almaya devam ediyor. Cumhuriyet’in haberinde yine benzeri bir tarzla olaya yaklaşılarak Nagehan Alçı’nın Süleyman Soylu ile yaptığı telefon görüşmesi aktarılıyor. Haberde Soylu’nun benzeri uygulamaların Avrupa’da da olduğunu vurgulaması üzerinden meselenin tahfif edilmeye çalışıldığı gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum