1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Her yerde olmak kime mahsustur?
Her yerde olmak kime mahsustur?

Her yerde olmak kime mahsustur?

Atatürk imzası bir logo haline getirilerek her yerde kendini kabul ettirme aracı olarak işlev görüyor!

10 Temmuz 2021 Cumartesi 12:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de “kişi kültü” bahsi en esaslı sorunlardan birisini oluşturuyor. Siyasi akımlar, STK’lar vs. her oluşum bir insanı merkeze alan perspektif ortaya koyuyor.

Türkiye muhafazakar veya sol-seküler çevreler fark etmeksizin bu hadise yüzünden çok fazla kan kaybetti. Tabi ki kişi kültü denilince akla gelen ilk isim Mustafa Kemal Atatürk.

Sol-Kemalistler tarafından Atatürk etrafında oluşturulan algı yüzünden aynı ideolojik grupta yer almayan herkes için Atatürk bir korku imgesi halini almış durumda. İşin özünde böyle bir algının oluşmasının birinci sorumlusu da işlediği cürümler ile Atatürk'ün kendisidir!

Ancak sol-Kemalistlerin Atatürk’ü bir vesileyle gözümüze sokma çabaları artık öylesine gına getiren bir hal aldı ki! Bir de işin en rahatsız edici boyutu birilerinin “kendini kabul ettirme aracı” olarak Atatürk’e sığınması.

Heykeller zaten başlı başına bir rahatsız ediciyken Atatürk imzası üzerinden kör göze parmak misali estirilen hava her geçen gün daha çekilmez oluyor. Araç camlarıyla başlayan bu lümpen moda insanların vücutlarına bu imzayı dövme yaptırmaları ile iyice komik bir hal almıştı…

Son olarak ise geçtiğimiz sene başarısız olan Fenerbahçe Futbol Takımı, Atatürk imzasını formasını taşıyarak aynı sığıntı tavrı gösterdi. Başarısızlığı Atatürk üzerinden gizleme işi ne kadar tutar göreceğiz?

Her yerde gözümüze sokulan bu Atatürk imgesi bütün tartışmaların ötesinde oldukça problemli bir durum. Sanki her şeyi, zamanı ve mekânı kuşatan bir “kurtarıcı” imgesi durmadan bizlere bir vesileyle hatırlatılıyor! Peki, her yerde olmak kime mahsustur?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum