1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Her Şey Yolundaymış Gibi Davranılmasını Kabul Edemeyiz"
"Her Şey Yolundaymış Gibi Davranılmasını Kabul Edemeyiz"

"Her Şey Yolundaymış Gibi Davranılmasını Kabul Edemeyiz"

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa’ya seslendi.

25 Şubat 2016 Perşembe 10:04A+A-

Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Slovenya gibi Balkan devletleri geçtiğimiz haftadan beri Suriye ve Irak harici ülkelerden gelen göçmenleri kabûl etmiyor.

Çoğu Aganistan gibi Ortadoğu coğrafyasından göçen binlerce kişi Türkiye üzerinden geçtikleri Yunanistan’da sıkışıp kalmış durumda.

Yunanistan Başbakanı, Avrupa Birliği’ne eyleme geçme çağrısı yapıyor:

“Bazı devletlerin ortak anlaşmaları kavramadığı görülüyor; bu anlaşmalar ya uygulanmıyor ya da ortada bir anlaşma yok. Ülkemiz kalıcı bir mülteci deposuna dönüşürken aynı zamanda Avrupa Birliği zirvelerinde sanki her şey yolundaymış gibi davranılmasını kabûl edemeyiz.”.

Aleksis Çipras, “mülteci krizi”ne ilişkin rahatsızlığını Atina’yı ziyaret eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile yaptığı görüşme sonrasında dile getirdi.

Grandi de yaptığı açıklamada Çipras’ın yaptığı işbirliği ve ortak eylem çağrısına destek verdi.

Avrupa ülkelerinin domino etkisiyle birbiri ardına sınırlarını kapatması nedeniyle Türkiye, Lübnan ve Ürdün’den sonra Yunanistan da savaştan kaçan yüz binlerin mecburî son durağı hâline gelmiş durumda.

Öte yandan Yunanistan’dan sonra Makedonya ve Sırbistan’a ulaşabilen mülteciler göç güzergâhında bir sonraki hedefleri olan Avusturya’ya girmekte de zorlanıyor.

Viyana hükûmeti, nüfusunun yüzde 1’i oranında göçmen kabûl ettiklerini, daha fazlasını ülkenin kaldıramayacağını savunuyor.

Euro News Türkçe

HABERE YORUM KAT