1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. ‘Hepatit B Tarihe Karışabilir’
‘Hepatit B Tarihe Karışabilir’

‘Hepatit B Tarihe Karışabilir’

13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Hasan Özkan, tıptaki yeni gelişmelerle hepatit B hastalığının yakın bir zamanda tarihe karışabileceğini bildirdi.

29 Nisan 2016 Cuma 12:39A+A-

13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi'nde kronik 'Hepatit B' hastalığı tartışıldı. Uzmanlara göre, hastalığın tedavisinde kullanılan yeni ilaçlar bu hastalığın sonunu getirebilecek..

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Özkan Türkiye'de hepatit grupları arasında en çok "B" olanına rastlandığına dikkati çekti. Özkan, "80 milyonluk ülkemizde ortalama yüzde 4 oranında hepatit B ile ilgili hastamız var. Bu da yaklaşık 3 milyon hasta ediyor. Hepatit C'nin oranı ise yüzde 1'in altında. 3 yıl öncesine kadar hepatit B'nin tedavisi, hepatit C'ye göre daha şanslıydı. Ancak 3 yıl önce hepatit C ile ilgili yeni ilaçlar çıktı. Bu sefer 'C' şanslı duruma geldi. Yüzde 98'e varan bir tedavi imkanı ortaya çıktı" dedi.

Tıbbın yerinde saymadığını ve yapılan çalışmalarla hepatit B hastalığının tedavi bakımından yeniden şanslı hale gelindiğine işaret eden Özkan, son birkaç yıldır bine yakın gönüllü hasta üzerinde yapılan çalışmaların hepatit B'de de C'de olduğu gibi virüsü vücuttan tümüyle uzaklaştıracak tedavileri ortaya çıkarttığını aktardı.

TRT Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum