1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Heniyye: “Temiz Kanlarınız Gazze’ye Ulaştı”
Heniyye: “Temiz Kanlarınız Gazze’ye Ulaştı”

Heniyye: “Temiz Kanlarınız Gazze’ye Ulaştı”

Filistin hükümeti başkanı İsmail Heniyye Siyonist İsrail'in Gazze Yardım Filosunda gerçekleştirdiği katliam hakkında konuştu, şehitlerimizi "Filistin şehidi" olarak ilan etti.

31 Mayıs 2010 Pazartesi 11:35A+A-

Filistin Hükümeti Başkanı İsmail Heniyye El-Cezire televizyonuna yaptığı basın açıklamasında BM'den Uluslar arası Toplum'a ilgili tüm uluslar arası kuruluşları, Arap ve İslam Dünyası'nı İsrail'in saldırısını kınamaya ve hareket etmeye çağırdı. Filistin Sultası'ndan da müzakereleri durdurmasını talep etti.

Heniyye Gazze'ye Özgürlük Filosu'nda yer alan dayanışmacılara Gazze'ye desteklerinden ötürü teşekkürlerini sunarak şöyle seslendi: "Sizlerin temiz kan damlalarınız Gazze'ye sizlerden önce ulaşmıştır ve bu kan damlaları Gazze halkının özgürlük savaşının çıkış noktası olacaktır.

İsmail Heniyye, hükümeti ile olağanüstü bir toplantı yaptığını açıkladığı konuşmasında sorunun çözüm yolunun filoya saldırmak olmadığını ifade ederek İsrail'e şöyle dedi: "Özgürlük Filosu'na saldırmakla sorunu çözemeyeceksiniz. Sorunun tek çözüm yolu sizin Gazze kuşatmanızı sona erdirmenizdir. Siz bu kuşatmayı kaldırmadıkça sorun çözülmeyecektir. İşgal ettiğiniz topraklardan çekilin! Bu konvoy sizin saldırınızla durmayacak, Gazze halkını, ümmeti bu şekilde durduramayacaksınız!"

Olağanüstü hükümet toplantısında Özgürlük Filosu'nun mücadelesini "Furkan Savaşı", ölenlerini de "Filistin'in şehitleri" ilan ettiklerini açıklayan Heniyye Gazze Şeridi'ndeki ve Batı Yaka'daki tüm Filistin halkını İsrail'in bu zalim saldırısını kınamak için toplu greve çağırdı. Hükümet başkanı, toplantıda konvoya katılan herkese onur madalyası verilmesi kararı alındığını da sözlerine ekledi. Saldırının gerçekleştiği bugüne de filonun ismine atfen Özgürlük Günü ismi verildi.

HABERE YORUM KAT