1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: Rafah Kapısı Doğal Bir Haktır!
Heniyye: Rafah Kapısı Doğal Bir Haktır!

Heniyye: Rafah Kapısı Doğal Bir Haktır!

İsmail Heniyye’nin bu konuşmasından Hamas’ın darbeyi desteklediği çıkarmak büyük bir maharet ister!

20 Ağustos 2013 Salı 01:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze'de bulunan Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye yaptığı açıklamada Mısır'dan Rafah sınır kapısının açılmasını istedi. ''Bizler asla Mısır için bir güvenlik tehdidi oluşturmadık ve oluşturmayacağız fakat Mısır'ın Rafah sınır kapısını kapatması Filistin halkına zarar veriyor'' diyen Heniyye ''Mısır'ın güvenlik durumunu anlıyoruz fakat Mısır'dan Rafah sınır kapısını açmasını talep ediyoruz'' diyerek kapının açılmasını istedi.

“Akan Kan Bir An Önce Durmalı”

El Rai ajansına açıklama yapan Başbakan Heniyye, ''Bizler Mısır'a güvenlik ve hayır temenni ediyoruz ve kardeşlerimizin akan kanının bir an önce durmasını niyaz ediyoruz, fakat bilinmelidir ki Filistin halkı Rafah kapısının kapalı olmasından dolayı zor durumda'' şeklinde konuştu.

Başbakan Heniyye, ''Mısır Cumhuriyeti Filistin halkına yönelik asil bir derinliği temsil ediyor ve Mısır'ın tekrardan Arap/İslam ümmetine lider konumuna gelmesini temenni ediyoruz'' dedikten sonra yeniden sınır kapısı meselesine dönerek ''Rafah sınır kapısı meselesi Filistin halkının evlatları için doğal bir hakkı temsil ediyor'' dedi.

Heniyye, Rafah sınır kapısının Filistin halkının yüzüne kapatılmasının hiçbir durumda caiz olmayacağına dikkat çekerek sözlerini tamamladı...

Mısır’da Sisi darbesinden sonra Gazze’nin hayat damarları ve nefes borusu olan tünellere su basılmış ve Rafah kapısı kapatılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum