1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hem Mahsun Hem Kırmızıgül; Çiyager Kim ki?
Hem Mahsun Hem Kırmızıgül; Çiyager Kim ki?

Hem Mahsun Hem Kırmızıgül; Çiyager Kim ki?

Dün Ahmet Kaya bedel ödedi; bugün bedel ödemek ise Çiyager’in nasibine düştü. Kırmızıgüller taifesi ise her zemin ve konjonktürde yükselen “değer” olmanın yollarını döne döne buluyorlar. Demek ki neymiş; her sanatçıya bir tüccar uyanıklığı gerekmiş.

30 Ocak 2016 Cumartesi 03:29A+A-

Mehmet Ali Aslan / Haksöz Haber

Asıl adı Mehmet Karakuş olan ve yaptığı Kürtçe şarkılarla yıllarca PKK çizgisine hizmet eden Kürt müzisyen Çiyager,HDP-PKK’yı eleştiren fikirleri ulusal bir gazetede yayınlandıktan hemen bir gün sonra saldırıya uğradı.Çiyager, aralarında tanıdığı kişilerin de olduğu 6 kişilik HDP’li bir grup tarafından sopalarla öldüresiye dövüldü, kafası ve kolları kırıldı!

Çiyager, gördüğü yanlışları hiçbir hakaret etmeksizin eleştirdiği için saldırıya uğradığı saatlerde şarkıcı Mahsun Kırmızıgül de twitliyordu.

Bu kadar iyimser olmayın. Zira Kırmızıgül, müzisyen dayanışması namına Çiyager’in başına gelen zulüm hakkında yazmıyordu.

Kırmızıgül, kendince çok daha steril, risksiz bir konu bulmuştu. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan’a, Hükümet’e, AK Parti’ye hakaret düzeyinde “eleştirilerin” “fikir özgürlüğü” olarak kabul gördü(rüldü)ğü bir konjonktürde o da hedef olarak kendisine Başbakan’ı seçmişti. Hitap ettiği, ekmeğini yediği kitle nazarında böylelikle “sosyal duyarlıklı” roller kesmeye devam edecek, sanatçı-toplum denkleminde aktivist duruşuyla popülaritesine popülarite katacak, Gezici, Kürtçü, solcu, paralelci, Amerikancı, Rusçu vs tüm medya unsurlarının övgüsüne mazhar olacak, sosyal medyalarda TT olacaktı.

Yazının Devamı >>>