1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'li Vekilin PKK'ya Erzak Götürdüğü İddiası
HDP'li Vekilin PKK'ya Erzak Götürdüğü İddiası

HDP'li Vekilin PKK'ya Erzak Götürdüğü İddiası

HDP Kars Milletvekili Özanli ile beraberindeki 7 kişinin, PKK'nın Kağızman-Digor kırsalındaki üyelerine gıda malzemesi götürdüğü iddia edildi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 15:25A+A-

Alınan bilgiye göre, "Digor ilçe merkezindeki bir marketten bölücü terör örgütüyle bağlantılı 8 kişinin yüklü miktarda gıda ve ihtiyaç malzemesi satın alındığı" yönünde yapılan ihbar üzerine, emniyet güçleri ilçe çıkışında önlem aldı.

İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince durdurulan 3 araçta yapılan aramada, "Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına götürüldüğü" değerlendirilen çuvallar içerisinde ekmek, meyve, yağ ve temizlik maddesi gibi çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerden biri milletvekili çıktı 

Araçlarda bulunan 8 kişi, ifadelerinin alınması için Digor İlçe Emniyet Amirliğine götürüldü. Burada yapılan kimlik tespitinde şüphelilerden birinin HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli olduğu ortaya çıktı. Özanli, milletvekili dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle hakkında herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldı. 

Savcılık talimatıyla gözaltı işlemi uygulanan diğer şüpheliler ise emniyet ve adliyede alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

AA

HABERE YORUM KAT