1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. HDP'li Demirtaş, TAK'ın Dağıtılmasını Talep Ediyormuş!
HDP'li Demirtaş, TAK'ın Dağıtılmasını Talep Ediyormuş!

HDP'li Demirtaş, TAK'ın Dağıtılmasını Talep Ediyormuş!

PKK’nın siyasî kanadı HDP’nin Eş Genel Başkanı Demirtaş, TAK’ın sivillere yönelik eylemlerini en sert kınayan parti olduklarını ileri sürdü ve örgütün faaliyetlerini tamamen durdurması ve dağıtılmasını talep ettiklerini söyledi.

16 Haziran 2016 Perşembe 15:03A+A-

PKK’nın siyasî kanadı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Brüksel ziyareti sırasında BBC'nin Brüksel bürosundan telefonla BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Sivilleri Hedef Alan Eylemlerle Alakaları Yokmuş!

Demirtaş, PKK'nın taşeron örgütlerinden biri olan TAK'la ilgili soruları yanıtlarken sivillere yönelik eylemleri “terör eylemi” kapsamında değerlendirdiklerini belirtti.

“Bizim dışımızda TAK'a dönük, doğrudan TAK'ı sert bir şekilde eleştiren, uyaran veya bu tür eylemlere son vermesi çağrısında bulunan başka hiçbir parti yok aslında.” iddialarını sıralayan Demirtaş, “Bizim bu tür, sivilleri doğrudan hedef alan terör eylemleriyle hiçbir alakamız olamaz. Hiçbir şekilde HDP'nin hoşgörüsü veya toleransı olamaz.” ifadelerini kullandı.

“Biz bu isimle (TAK) eylem yapan örgüte hep çağrı yaptık ve bu tür eylemleri yapmamalarını ve bundan sonra bu tür eylemleri yapacaklarına ve arttıracaklarına dönük tehditleri de geri çekmeleri gerektiğini ifade ettik.” açıklamalarında bulunan Demirtaş, “Siz açık olarak, bu örgütün tamamen faaliyetlerini durdurması ve dağıtılmasını talep ediyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Elbette ki. Böyle bir örgütün kimseye faydası olduğunu hiçbir zaman düşünmedik, tam tersine zarar verdiği çok açık bir şekilde ortada.”.

vezneciler_saldirisi.jpg

PKK Saldırılarını TAK Üstleniyor!

İstanbul-Vezneciler'de bir bombalı saldırı gerçekleştirerek 6’sı polis, 5’i sivil 11 kişiyi katleden; 30 kişiyi de yaralayan PKK bağlantılı “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan, TAK) isimli örgüt saldırı sonrası yaptığı açıklamada sivil kayıplardan pişkin bir şekilde AK Parti'yi sorumlu tutmuş ve “Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkûmdur.” ifadesini kullanarak şaşkınlığa sebep olmuştu.

Büyük şehirlerde düzenlenen ve sivillerin katledildiği bu tür PKK saldırıları genellikle TAK tarafından üstleniliyor. Daha önce 17 Şubat’ta Ankara’da askerî servis araçlarını hedef alıp 29 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıyı ve 13 Mart’ta Ankara-Kızılay’da 37 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırıyı da TAK üstlenmişti.

TAK’ın Üstlendiği Bazı Eylemler:

TAK, 1993’te kuruldu. 2005’te Kuşadası’nda bir otobüse konulan bombalı saldırı sonrası 3’ü yabancı 20 kişinin yaralanması eylemiyle adını duyurdu.

5 Nisan 2006'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na saldırı gerçekleştirdi.

28 Ağustos 2006'da Antalya ve Marmaris’te düzenlediği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti.

22 Haziran 2010 tarihinde İstanbul-Halkalı’da askerî personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla saldırdı. Saldırıda 4 asker, 1 sivil hayatını kaybetti.

31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul-Taksim'de 32 kişinin yaralanması olayını 4 gün geçtikten sonra üstlendi.

20 Eylül 2011 Ankara-Kızılay’da 3 kişinin yaşamını yitirmesine, 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı 2 gün sonra üstlendi.

23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 2 gün sonra üstlendi.

vezneciler_bombacisinin_cenazesi_hdpli_vekiller.jpg

HDP'li Başkanlar Vezneciler Bombacısının Cenazesindeydi!

Öte yandan Vezneciler saldırısını gerçekleştiren Eylem Yaşa isimli militan, geçtiğimiz gün Diyarbakır'da toprağa gömüldü.

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin aracıyla Bağlar ilçesinin Yeniköy Mezarlığı'na getirilen ceset için düzenlenen cenaze töreninde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Cenaze törenine HDP'li Kayapınar Belediyesi eş başkanları Fatma Arşimet ile Mehmet Ali Aydın, HDP’li Bağlar Belediyesi eş başkanları Eşref Güler ile Birsen Kaya Akat, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülşen Özer, DBP üyeleri ve partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT