1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP'den Erdoğan'a Cevap
HDP'den Erdoğan'a Cevap

HDP'den Erdoğan'a Cevap

Başbakan’ın BDP ve HDP’ye seslenerek PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocukları istemesine HDP cevap verdi.

27 Mayıs 2014 Salı 16:34A+A-

Sebahat Tuncel; "Başbakan bugün grup konuşmasında 'Diyarbakır'da aileler oturmuş, HDP'liler gitsinler o çocukları da alsınlar' diyor. Sayın Başbakan siz söz vermediniz mi 'barış olacak bir daha savaş olmayacak' diye. Kürt halkı bekliyor o çocukları, dağdan gelsin, demokratik siyasete katılsın diye. Ne yapacaksınız şimdi? Mesele BDP'nin, HDP'nin meselesi midir? Biz istiyoruz ki bütün insanlar gelsin demokratik siyasete katılsın, zindanlar boşalsın, insanlar dağa gitmesin, dağdakiler gelsin burada siyaset yapabilsin ama hiçbir adım atmıyorsunuz." dedi.

Erdoğan grup toplantısında BDP ve HDP'ye seslenerek; "Ey BDP, bu annelerin yavrularını da alın gelin bakalım. Bunların da adreslerini gayet iyi biliyorsunuz. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız C planımız devreye girer." demişti.

“Umudumuz azalıyor”

Çözüm sürecini geliştirmenin tüm Türkiye'nin sorumluluğu olduğunu söyleyen Tuncel, kalekol inşaatlarını da eleştirdi;

"Çözüm sürecini zora sokacak şeyler yapılıyor. Lice'de halkımız direniyor. Lice'de 4 gündür olaylar yaşanıyor. Orada halk, askerle gerilla karşı karşıya gelmesin diye çadır kurmuş, yollar kapatılmış. AKP hükümetinin buna dair tek bir sözü yok. Madem çözüm süreci devam ediyor, niye kalekollar yapıyorsunuz? Madem barış olacaksa niye bunları yapıyorsunuz? Kalekol yapma zamanı değil… Çözüme dair umudumuz giderek azalıyor. Hükümeti uyarıyoruz: Bir an önce operasyonları durdurun, devlet terörünü durdurun. Madem barış yapılacaksa kalekol yapımlarından vazgeçin"

Türkiye'nin Suriye politikasını da eleştiren Tuncel, "Kabul etseniz de etmeseniz de komşularınız artık Kürdistan. Onlarla iyi ilişkiler geliştirilmeli" dedi.

Ağrı'da seçimlerin yeniden yapılacağını anımsatan Tuncel, "Korkunun ecele faydası yok. Ağrı bizimdir bizim kalacak" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum