1. HABERLER

  2. HABER

  3. "HDP Tam Bir Samimiyet Sınavı İle Karşı Karşıya"
"HDP Tam Bir Samimiyet Sınavı İle Karşı Karşıya"

"HDP Tam Bir Samimiyet Sınavı İle Karşı Karşıya"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TRT Haber'in konuğu oldu.

30 Mayıs 2014 Cuma 11:56A+A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP'ye PKK örgütü tarafından dağa kaçırılan çocukların bırakılması için harekete geçme çağrısı yaptı.

TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Fikri Işık,HDP'nin tam bir samimiyet sınavı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.  

Bakan Fikri Işık, "Çocuklara yönelik şiddetten,çocuk evliliklerine kadar her konuda mangalda kül bırakmayan HDP tam bir samimiyet sınavı ile karşı karşıya, tam bir tutarlılık ve ilkelilik sınavı ile karşı karşıya. Şu olayda çocuklarını annelerine kavuşturma noktasında HDP'nin alacağı insiyatif HDP'nin kendi iç tutarlılığı açısından da büyük önem taşıyor. Şimdi tam bir sınav zamanı. Buyrun o zorla kaçırılan veya kandırılan dağa kaçırılan çocukları, aileleri ile buluşturun. Madem yol keserek dağa kaçırılan insanları gidip alıp getirmesini biliyorsunuz, beceriyorsunuz. Kritik samimiyet sınavı ile karşı karşıyasınız. Bu sınavda umut ederiz görevinizi yerine getirirsiniz yoksa bu olay bölgede bir kırılma noktası olacak öyle gözüküyor" dedi. 

TRT 1

HABERE YORUM KAT