1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP ile DHKP-C Kavgasında Bir Kişi Öldürüldü
HDP ile DHKP-C Kavgasında Bir Kişi Öldürüldü

HDP ile DHKP-C Kavgasında Bir Kişi Öldürüldü

İstanbul Gazi Mahallesi'nde, HDP ve DHKP-C grupları arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalan 16 yaşındaki İbrahim Öksüz, vurularak yaşamını yitirdi.

01 Ağustos 2014 Cuma 03:13A+A-

Silahlı çatışma esnasında evine gitmek üzere çalıştığı atölyeden çıkan 16 yaşındaki tekstil işçisi İbrahim Öksüz çapraz ateş arasında kaldı. 

Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan genç, kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayda başka kişilerin de yaralandığı belirtildi, ancak sayı açıklanmadı. 16 yaşındaki İbrahim Öksüz'ün cesedi, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

Gruplara gece boyu TOMA'larla müdahale eden polis, olayları da helikopter kamera ile kayda aldı.

İstanbul Kağıthane ilçesinde Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Nurtepe semtinde HDP ve DHKP-C taraftarları arasında başlayan kavga yine Alevilerin yoğun olduğu Sancaktepe ve Gazi mahallerine de sıçramıştı.

HDP, önceki gün Nurtepe'de cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standını açtı. DHKP-C üyeleri standa giderek, bölgede hiç bir partinin seçim standı açamayacağını söyledi ve standı kaldırmalarını istedi. HDP'liler karşı çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, her iki taraftan da yaralananlar oldu. Buradaki kavga daha sonra Sarıgazi ve Gazi Mahallesi'ne sıçradı.

Polis her üç semtte de taraflara müdahalede bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT