1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Hayvanseverler” kuduz salgınlarına kulak tıkadı
“Hayvanseverler” kuduz salgınlarına kulak tıkadı

“Hayvanseverler” kuduz salgınlarına kulak tıkadı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpekler tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara'da tedavileri devam eden 2 çocukla ilgili “hayvansever” çevrelerden ‘duygusal mesajlar’ gelmemesi dikkat çekiyor.

03 Kasım 2022 Perşembe 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Sokaklarda çocuk yaşlı demeden insanlara saldıran köpek çetelerinin ıslah edilmesine karşı kampanyalar yürüten, kalabalık caddelerde sokak hayvanlarına mama için yardım toplayan, basında ‘sokak hayvanlarını insanların dostları’ olarak tanıtan “hayvansever” kitlenin, köpek ısırmaları sonucu ortaya çıkan kuduz vakalarına yakalanan çocuklar için sessiz kalması tepki çekiyor.

Ankara Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir köpek tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara’da tedavileri devam eden 2 çocukla ilgili olarak; "İlk vaka 21 Ekim'de geldi. 10 yaşında erkek çocuk. İlk 2 tetkiki negatif geldi, yalnız 3. örneğinde tükürükte kuduz virüsünün saptandığı belirtildi. Tanı kesinleşti" dedi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpekler tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara'da tedavileri devam eden 2 çocuktan sonra kentte yürütülen taramada ısırılıp sağlık kuruluşuna başvuru yapmayan 36 vaka daha tespit edildiği belirtildi.

İktidarın talebine rağmen belediyelerin sokak köpekleri konusunda acil ve kesin adımlar atmadığı kaydediliyor. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum