1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hayır, Suriye Halkı Uzlaşmaz!
Hayır, Suriye Halkı Uzlaşmaz!

Hayır, Suriye Halkı Uzlaşmaz!

Numan Kurtulmuş 'Ben, Esad rejiminin de uzlaşma noktasına geldiği kanaatindeyim. Ama sorun şu; Suriye halkı bu kadar eli kanlı bir diktatörle, eli kanlı bir rejimle uzlaşır mı uzlaşmaz mı?' dedi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 12:35A+A-

AA Editör Masası'na konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü " Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Kurtulmuş'un o aıklamaları:

TÜRKİYE'NİN SURİYE POLİTİKASI

"Suriye politikalarında değişiklik yapma konusunda görüşlerimizi defaatle kamuoyu ile paylaştık. Türkiye'nin başına bela olan bir çok sorunun giderilmesi için Türkiye'nin de Suriye politikasının değiştirilmesi ve genel olarak Suriye'de bir çözüm bulunması için adım atılmasına yardımcı olacağı açıktır."

VEKALET SAVAŞLARI

"Vekalet savaşıyla kimin ilgisi varsa, hangi tarafın ilgisi varsa herkes gördü ki bu sürdürülebilir, maliyetine katlanılabilir bir savaş değildir. Orada Suriye rejiminin ben vekalet savaşlarındaki piyonlardan birisi olduğu kanaatindeyim. Asli bir unsur değil ama onu da bu vekalet savaşlarının aracı örgütlerinden birisi olarak görmek lazım. Onun da artık bunu gördüğü, kendisini destekleyen güçlerin de bu vekalet savaşını uzun süre devam ettirmelerinin mümkün olmadığını, bunu sağlamanın yolunun barış masasını ortaya koymak, barış masasında görüşmelerin açılması olduğunu gördüğü kanaatindeyim."

"ESED UZLAŞILABİLİR BİR NOKTADA..."

Tek tek bütün Suriyelileri öldüremeyeceğine göre bir yerde uzlaşma noktasına gelmek mecburiyetindeydi. Ben, Esad rejiminin de uzlaşma noktasına geldiği kanaatindeyim. Ama sorun şu; Suriye halkı bu kadar eli kanlı bir diktatörle, eli kanlı bir rejimle uzlaşır mı uzlaşmaz mı?"

HALK KARAR VERİR

"Suriye, Suriyelilerindir. Suriye halkının kendisini nasıl yöneteceğini biz tavsiye edecek değiliz. Esad rejimi, Amerikalılar, Ruslar, İranlılar tavsiye edecek değildir. Suriye halkının nasıl yönetileceğine Suriye halkı karar verir."

HABERE YORUM KAT