1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hava Saldırısı Rejim Güçlerini Vurdu: 4 Ölü
Hava Saldırısı Rejim  Güçlerini Vurdu: 4 Ölü

Hava Saldırısı Rejim Güçlerini Vurdu: 4 Ölü

Suriye'nin doğusunda, IŞİD'in kontrolünde bulunan Deyrizor kentine düzenlenen bir hava saldırısında 4 rejim askeri öldü, 13 asker yaralandı. Şam yönetiminin suçladığı ABD'den, "Saldırıyı biz düzenlemedik" açıklaması geldi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 14:49A+A-

Suriye'nin doğusunda yer alan Deyrizor kentine düzenlenen bir hava saldırısında, bölgedeki rejim güçlerinin askerleri hedef oldu. 4 asker ölürken, 13 Suriye askeri yaralandı. 

Şam yönetimi, saldırıdan ABD öncülüğündeki koalisyonu suçladı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, ABD'yi şikâyet eden bir nota gönderdi. ABD'den ise "Saldırıyı biz düzenlemedik" açıklaması geldi. 

Reuters, "Saldırının, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince düzenlediği sanılıyor" ifadesini kullanmıştı. Kent daha önce de koalisyon uçakları tarafından havadan vurulmuştu. 

Deyrizor'un büyük bölümü, IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda Ayyaş kasabasında bulunan Seka askeri kampının vurulduğunu duyurdu. 

Reuters'e konulan ve saldırıyı doğrulayan bir Suriyeli hükümet yetkilisi, hava saldırısında bazı araçların da tahrip olduğunu söyledi. 

Saldırının saati henüz belli değil, ancak son 24 saat içinde gerçekleştiği öğrenildi. 

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT