1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kur'an Kursu
Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kur'an Kursu

Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kur'an Kursu

Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Hatay'daki eğitim kurumunda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra tecvit, fıkıh, akide ve namaz dersleri veriliyor.

30 Eylül 2015 Çarşamba 16:20A+A-

Hatay'da açılan eğitim kurumunda Suriye'deki çatışmalardan kaçarak yakınlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.

"İman Okulu" adıyla hizmet veren eğitim kurumunun müdürü Ziyat İzrik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'daki Dünya Şehit Çocukları Okulu'nun binasında 80 Suriyeli çocuğa Kur'an-ı Kerim'in doğru okunması ve öğrenilmesinin yanı sıra tecvit, fıkıh, akide ve namaz dersleri verdiklerini kaydetti.

Okuldaki 4 sınıfta haftanın 3 günü toplam 18 saat boyunca 3 öğretmen tarafından eğitim verildiğini ifade eden İzrik, "Hedefimiz yürekleri ve bedenleri yaralı Suriyeli çocukların en iyi şekilde yetişmesini sağlamaktır. Bu çocuklarımız yarın Suriye'yi yeniden kuracak, ayakta tutacak ve koruyacak. Çocuklarımızı dini ve ilmi temeller üzerinde yetiştireceğiz. Zalim Esed ve ailesini tanımasını istemiyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT