1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Haramların görünürlüğünün artması onları helal yapmaz!
Haramların görünürlüğünün artması onları helal yapmaz!

Haramların görünürlüğünün artması onları helal yapmaz!

Haramların normalleştirilmeye çalışıldığı bir ortamda Müslümanların İslami hassasiyetleri noktasındaki dikkatlerini sürekli teyakkuzda tutmaları gerekiyor.

30 Eylül 2023 Cumartesi 10:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Burhan İşliyen Hoca, haramların görünürlüğünün artmasının; haramları Müslümanlar için sıradanlaştırmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Her geçen yılın bir önceki yılı arattığı ve teşhirciliğin yaygınlaştığı bir vasatta Müslümanlar için de fahşa giderek normalleşebiliyor.

İfsadın bu kadar kitleselleştirilerek adeta gündelik hayatın her anlamda kuşatılmasıyla karşı karşıya kalan Müslümanlara, Burhan İşliyen Hoca’nın hatırlatmaları şu şekilde:

Şimdi çok etrafta görünce sanki normal, sıradan bir şeymiş gibi yapılabilirmiş gibi (geliyor). Vallahi ateştir aziz kardeşlerim billahi ateştir! Basın yayın ve matbuatta çok görmekten (zinanın) bunların ağırlığı gözümüzde hafifleşmesin. Bu bir felakettir. Allah korusun.

Allah’ın emirlerinde bir değişiklik yoktur. İndiği gibi haramlar aynı ağırlıkta devam etmektedir. Haramlar helalleşmedi! Efendimiz (as)’ın döneminde de harama bakmamak esastı şimdi de esas.

Allah’ın emir ve yasaklarının açık olduğu, Müslümanların ise gördükleri bu kötülük/ifsad karşısında en azından kalpleri ile buğz etmeleri gerektiği belirten İşliyen Hoca’nın hatırlatmaları bugünlerde daha da önem kazanıyor.

Rabbimiz bizleri haramlardan uzak ve hakkıyla çekinen; tövbe etme fırsatı verdiği ve tövbeleri kabul edilen kullarından eylesin inşallah...

HABERE YORUM KAT