1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Han Şeyhun Yıkılıyor, Müslümanlar Sessiz!
Han Şeyhun Yıkılıyor, Müslümanlar Sessiz!

Han Şeyhun Yıkılıyor, Müslümanlar Sessiz!

Rusya ve Rejimin yoğun saldırıları aralıksız devam ediyor

18 Haziran 2019 Salı 15:15A+A-

Kadın, çocuk, yaşlı demeden katliam yapan rejim ve destekçilerinin yoğun bombardımana tuttuğu Han Şeyhun’dan gelen fotoğraflar durumun ne kadar içler acısı olduğunu ortaya koyuyor.

Yüzlerce kez savaş suçu işleyen anlaşmaları ihlal edip hiçe sayan rejim ve avaneleri bu tutumlarına aralıksız devam ediyor.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan sivil savunma ekibi Beyaz Baretlililer yıkıntılar arasında kadın ve çocukların canlı, cansız bedenlerine ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rejim ve destekçileri hastane, camii, okul gibi saldırı yapılması savaş suçu olan bir çok yeri bombalıyor. Bununla da kalmayan zalim Esad rejimi sivillerin tarla ve bahçelerindeki ekinleri ateşe vererek mazlum sivil halkı zor durumda bırakmaya çalışıyor.

Tüm bu yaşanan ihlaller, savaş şuçları, katliamlardan daha da içler acısı olan durum ise Müslümanların buna sessiz kalması. Bu durum bizlere Seyyid Kutub’un şu sözlerini hatırımıza getirdi;
“Acaba Müslümanlar nasıl zevkle yiyip içiyorlar, nasıl rahat uyuyorlar? Din kardeşleri en aşağılık, en rezil insanların ellerinde en kötü işkenceleri görürken, çeşit çeşit zillete layık görülürken?”

 

han2.jpg

han3.jpg

Kaynak: Fetih Medya

 

HABERE YORUM KAT