1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hamidiye'ye Boykot mu Uygulanacak? Kime Ne Faydası Var?
Hamidiye'ye Boykot mu Uygulanacak? Kime Ne Faydası Var?

Hamidiye'ye Boykot mu Uygulanacak? Kime Ne Faydası Var?

İBB’nin el değiştirmesini müteakip birçok kurum-kuruluş tarafından Hamidiye Su’ya yönelik sözleşme feshi ve boykot kararı alındığı iddiası dolaşımda.

03 Ekim 2019 Perşembe 18:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

İddiaya göre İBB’yi CHP kazanınca aşağıdaki kurum ve kuruluşlar Hamidiye Su’yu bırakma kararı aldı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar, Vakıfbank, Denizbank, Bahçelievler Belediyesi, Arnavutköy Belediyesi, TEDAŞ, TEİAŞ

HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ? KİME NE FAYDASI VAR?

Şayet doğruysa böylesi mantıksız ve faydasız bir hareket acaba hangi aklın ürünüdür? Bunun kime ne faydası olacak?

Daha düne kadar İstanbul'daki hemen bütün kamu kuruluşlarında kullanılan Hamidiye Suları'nda 23 Haziran sonrası bir mikrop mu zuhur etti yoksa çok pahalı olduğu mu keşfedildi?

İBB'nin en önemli iştiraklerinden biri olan Hamidiye Su sadece sembolik ve tarihsel açıdan değil sıhhi ve ekonomik açıdan da önem taşıyor.

CHP konuyu Meclis'e taşıdı

Hamidiye Su ile anlaşmalarını iptal edildiği iddiası sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyledi. Balyalı, “Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok” dedi.

Biz bunun tam tersini yapmaya çalışıyoruz

Balyalı, buna rağmen vatandaşların Hamidiye’ye ilgisinin arttığını belirterek, “İstanbul’un her yerinden bayilik için başvurular var. Geçmiş döneme göre işbirliği yapılan tedarikçiler, bayiler hep siyasi gerekçelerle dağıtılmış. Biz bunun tam tersini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

THY: Hamidiye’yi bırakmış değiliz!

Öte yandan THY'nin İBB'ye ait Hamidiye Su ile anlaşmaktan vazgeçip yerine Danone'nin Sırma Su'yuna geçtiği iddialarıyla ilgili THY'den açıklama geldi.

Açıklamayı THY’nin Basın Müşaviri Yahya Üstün, Fatih Altaylı'ya yaptı. Üstün'ün açıklamasına göre THY Hamidiye Su almaya devam ediyor. Üstün, Hamidiye Su'larıyla ilgili çıkan haberleri yalanlayarak "Dün hangi sular ikramda yer alıyorsa, bugün de aynı sular ikram ediliyor. Hamidiye’yi bırakmış değiliz” dedi. Üstün Sırma Su'ya geçen kuruluşun THY değil TGS olduğunu belirtti.

Şok market: Bugüne kadar hiç Hamidiye Su satmadık!

“Hamidiye’nin suyunu satmaktan vazgeçen şirketler” iddialarında ismi geçen geçen Şok Marketler Zinciri ise iddiayı; “Hamidiye Su’yu bırakmadık çünkü bugüne kadar hiç Hamidiye Su satmadık. Geçmişte çalışanlarımıza da herhangi bir alım gerçekleştirilmemiştir” açıklamasıyla yalanladı.

Şok Marketler ve THY’nin dışında diğer kurum ve kuruluşlardan şu ana kadar herhangi bir tekzip açıklamasının gelmemesi dikkat çekici.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum