1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas’ın paramotorlu operasyonu askeri yetkinliğin göstergesi!
Hamas’ın paramotorlu operasyonu askeri yetkinliğin göstergesi!

Hamas’ın paramotorlu operasyonu askeri yetkinliğin göstergesi!

Paramotorların hava savunma sistemleri tarafından fark edilemeyeceğini bilen Filistinli direnişçiler oldukça başarılı bir strateji yürüttüler.

10 Ekim 2023 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksa Tufanı bütün dünyanın gündeminde. Siyonist işgal sebebiyle elinden tüm imkanlar alınmış olan bir halk sabırla ördüğü mücadelesinde inanılmaz bir seviyeye ulaştı. Hamas’a bağlı el-Kassam Tugayları imkânsızlıklar içerisinde oldukça başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler.

Motorlu bir sisteme bağlanan paramotorlar el-Kassam’ın operasyonunda merkezi bir rol oynadı. Siyonistlerin “yere göğe sığdırılmayan” Demir Kubbe isimli hava savunma sistemini paramotorlarla alt eden el-Kassam savaşçıları Siyonist hedefleri tek tek etkisiz hale getirdi.

Peki, el-Kassam neden paramotoru tercih etti? Bu tercih operasyonun başarısında ne kadar etkili oldu? Al Jazeera hazırladığı videoda bu soruların cevabını arıyor:

Paramotor tercihi Hamas’ın askeri açıdan ulaştığı seviyeyi gösteriyor. Coğrafyayı ve düşmanının teknolojik durumunu bilen el-Kassam Tugayları imkansızlıkların ötesine geçerek düşmanlarına büyük bir ders verdiler.

Paramotorların saldırı için kullanılması aslında hiçbir engellemenin Müslümanları yolundan alıkoyamayacağının kanıtı. Normal şartlarda turistik amaçlarla kullanılan bir alet dahi direnişçilerin askeri yetkinliği ve çabası ile bir silaha dönüşebiliyor. Bu sayede inançlı olanın bir kere daha üstün geldiği bir savaşa şahit olmuş oluyoruz!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum