1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamas’a gelince “saldırı”, İsrail’e gelince "meşru müdafaa"
Hamas’a gelince “saldırı”, İsrail’e gelince "meşru müdafaa"

Hamas’a gelince “saldırı”, İsrail’e gelince "meşru müdafaa"

ABD’nin Siyonist İsrail’in hunhar saldırıları karşısında dillendirdiği “meşru müdafaa” teranesine Almanya da katıldı. Hamas’a gelince Filistin halkının “meşru müdafaa” hakkını görmezlikten gelen Merkel, "İsrail'in meşru müdafaa hakkına" vurgu yaptı!

18 Mayıs 2021 Salı 14:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik roket saldırılarını sert bir şekilde kınayarak, İsrail ile dayanışma içinde oldukları mesajını verdi. Merkel, Siyonist İsrail’in saldırılarını ise görmezlikten geldi.

Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada,  Merkel'in Netanyahu ile yaptığı görüşmede Ortadoğu'da tırmanan şiddetin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Merkel'in Gazze Şeridi'den İsrail'e yönelik devam eden roket saldırını bir kez daha kınayarak, Alman hükümetinin İsrail ile dayanışma içinde olduğunu belirttiği ifade edildi. Merkel'in görüşmede, İsrail'in "saldırılara karşı meşru müdafaa hakkı olduğunu vurguladığı" kaydedildi.

Merkel'in ayrıca Almanya'daki gösterileri “antisemitizm” olarak etiketleyerek nefret ve antisemitizm yayan protesto gösterilerine karşı kararlılıkla tavır alacağını vurguladığı belirtildi.

Bu görüşme öncesinde Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert,  Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle Hamas'ı bir kez daha sert bir dille eleştirerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının meşru müdafaa olarak değerlendirildiğini bildirdi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Pazartesi günü Berlin'deki olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada,  Siyonist işgal rejiminin saldırıları karşısında Filistin halkının meşru müdafaasını görmezlikten gelerek "Hamas'ın roket saldırıları sona ermek zorunda" dedi.

"Hamas'ın roket saldırıları sona ermek zorunda" imiş!

Alman hükümeti, Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle Hamas'ı bir kez daha sert bir dille eleştirerek, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının meşru müdafa olarak değerlendirildiğini bildirdi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Pazartesi günü Berlin'deki olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Hamas'ın roket saldırıları sona ermek zorunda" dedi.

Hamas'ın roket saldırılarına işaret ederek "Bu, insanları keyfi olarak öldürmeyi amaçlayan bir terördür" ifadesini kullanan Seibert, "Bu durumda Federal Hükümet İsrail'in ve onun halkını koruma hakkının yanında yer almaktadır" dedi. Sözcü ayrıca, İsrail'in orantılı ve ölçülü hareket ettiğine inandıklarını da vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde çalışanlarının Siyonist İsrail’e yönelik eleştirel haber ve yorumlarda bulunmasına yasak getiren Deutsche Welle de Almanya’nın Siyonist saldırıları aklayan ve meşru müdafaa halindeki Hamas’ı hedef tahtasına koyan bu beyanlarını ballandıra ballandıra okuyucularına aktarmakla yetindi.

Almanya’daki gösterilere “antisemitizm” suçlaması

Alman hükümeti, Gazze Şeridi'nde Siyonist İsrail’in saldırılarını protesto için hafta sonunda Almanya'nın birçok kentinde düzenlenen gösterileri de “antisemitizm” ile suçlayarak sert şekilde kınadı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Son günlerde dillendirilen Yahudi nefreti ve antisemitik söylemler utanç verici" dedi.

"Antisemitizm suçu işleyen cezalandırılır"mış

Öte yandan Almanya'da hükümet, Siyonist İsrail’e karşı Filistin halkıyla dayanışma iradesini kırmak için bir taraftan göstericileri “antisemitist” davranmakla ötekileştiriyor, diğer taraftan da bununla yetinmeyerek cezalandırılacakları yönünde sopa gösteriyor. Bu bağlamda Antisemitizmle Mücadele Yasası'nın sertleştirmesinin planlandığı kaydediliyor. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert konuya ilişkin yaptığı açıklamada, antisemitik suç işleyenlerin mevcut hukuk devleti kuralları çerçevesinde cezalandırılacaklarını belirterek, "Herkes bunu bilmeli ve hukuk devleti araçları ile bu herkese açıkça anlatılmalı" dedi.

Siyonistlerin Müslümanlar dahil tüm dünya halklarını böcek gibi gören zihniyetini atlayarak Müslümanlar arasında Yahudi karşıtlığı uyarı yapmak

Seibert, birçok grupta antisemitistlerin bulunduğunu iddia ederek, "Aşırı sağcılar ve Neonaziler her zaman bunun bir parçası olmuştur" dedi. Seibert, bu günlerde Yahudi karşıtı Müslümanları fark ettiklerini vurgulayarak, "Ancak, Almanya'da böyle bir tutum kabul edilemez" ifadesini kullandı. Böylece Müslümanların “Siyonizm” karşıtlığını “Yahudi düşmanlığı” olarak görme isteğini ortaya koyan Alman yetkili, Müslümanlarla "Aşırı sağcılar ve Neonaziler”i aynı cümle içerisinde zikretme küstahlığı gösterdi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum