1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Hamaney'den okuma listesi önerisi!
Hamaney'den okuma listesi önerisi!

Hamaney'den okuma listesi önerisi!

İran lideri Hamaney'in "Osmanlı zulmünü çok iyi anlatıyor" diyerek önerdiği kitap üzerinden Hamaney'in tutumu tartışılmaya devam ediliyor...

19 Mayıs 2024 Pazar 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İran'ın Türkiye karşıtı tutumu artık gizli saklı bir şey değil. Irak, Suriye ve Azerbaycan'da Türkiye ile farklı yerde duran İran yönetiminin ideolojik olarak ise Sünni Müslümanlara düşman olduğunu söylemek mümkün. 

Bu açıdan bakıldığında İran'ın önemli isimleri sosyolojik olarak ne kadar uzak olsalar da Türkiye'deki sol-Kemalist çevrelerin söylemleriyle büyük paralellikler taşıyan düşüncelere sahipler. Tahran Kitap Fuarı’nı ziyaret eden İran lideri Ayetullah Hamaney eline aldığı bir kitap hakkında dile getirdiği sözler birkaç gündür tartışılmaya devam ediliyor. 

“Bu kitap Yunanların Türkler aleyhinde yazdığı bir kitap.. Yuanlıların, Osmanlı Türkleri karşısındaki mazlumiyetini çok güçlü ve güzel anlatıyor..”

Hamaney'in elinde tuttuğu "Ekmek ve Şarap" kitabı İtalyan yazar Ignazio Silone’e ait. Kitap Hamaney'in bahsettiğinin aksine İtalya'da faşizmin yükselişi ve İtalyan köylülerinin durumunu sol perspektiften inceleyen bir hüviyete sahip. 

Hamaney'in neye dayanarak kitabı Osmanlılarla ilişkilendirdiğini bilmemiz mümkün değil. Osmanlılar hakkındaki menfi düşüncelerini dile getirme şansı bulmuşken kaçırmak istememişçesine hareket eden Hamaney'in bir kitabı beğenmesi için Sünni Müslümanları kötülemesi yeterli oluyor herhalde! 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum