1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hamaney Suriye’deki İşbirlikçilerine Seslendi
Hamaney Suriye’deki İşbirlikçilerine Seslendi

Hamaney Suriye’deki İşbirlikçilerine Seslendi

İran dini lideri Ali Hamaney Nubbul ve Zehra’daki şebbihalara gönderdiği mesajında direnme çağrısı yaptı.

11 Aralık 2014 Perşembe 18:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kasım Süleymani’nin facebook sayfasında yayınlanan ve Nübbul ve Zehra’daki Suriye rejimi yanlılarına hitaben kaleme alınmış mektubunda Hamaney şebbihaları Kerbela’daki Hüseyin’e benzetti.

“Rehberiniz Ayetullah Ali Hamaney sizlere tek tek selam ediyor, Hüseyin’in Kerbala’daki yaranına benzeyen sizlerin kahramanlığınızla iftihar ediyor. Ey Zehra ve Nübbul’un kahramanları Allah sizi korusun ve düşmanlarınıza karşı zafere eriştirsin. Siz direnişinizle, sabrınız ve cesaretinizle dünyayı hayran bıraktınız.

Siz hak üzeresiniz, hürsünüz ve milletin gururusunuz. Hak sancağı, zafer sancağını taşıyan sizlersiniz; düşmanlarınız ise batıl ehlidir ve batıl yok olup gidecektir. Bu ülke sizin, bu onur sizin, tüm dünya sizin kim olduğunuzu biliyor, sizler Zehra’nın çocuklarısınız.”

Bu mesaj Tahran’ın artık Suriye’deki savaşa her şeyiyle dahil olduğunun yeni bir belgesi sayılabilir. Mektup siyasi, askeri, mali, lojistik destekten öte İran’ın Suriye’de doğrudan bir işgal gücü haline geldiğinin bir göstergesi adeta.

Syrian Observer’den (11 Aralık 2014) Çeviren: Hasan Soylu 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum