1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamaney, Rusya’nın işgalini savunurken: “Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf harekete geçecekti” dedi
Hamaney, Rusya’nın işgalini savunurken: “Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf harekete geçecekti” dedi

Hamaney, Rusya’nın işgalini savunurken: “Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf harekete geçecekti” dedi

İranlı lider Ayetullah Ali Hamaney, İran ve Rusya’nın uzun vadeli iş birliği içerisinde olmasının önemine dikkat çektiği açıklamasında Rusya’yı savunarak Ukrayna’nın, Rusya’ya karşı harekete geçeceğini iddia etti.

21 Temmuz 2022 Perşembe 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER
İran, Azerbaycan toprakları olan Karabağı işgal eden Ermenistan’ı, Azerbaycan’a karşı desteklediği savaşla tepki çekmişti. İran, bu defa da Rusya’yı Ukrayna işgalinde desteklediğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin “Ukrayna konusunda Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf savaş başlatacaktı” diyen Ayetullah Ali Hamaney, İran ve Rusya arasında karşılıklı diyalogun geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf savaş başlatacaktı diyerek Ukrayna işgaline çanak tutan İran’ın bu tavrı tepki çekti. Hamaney, Suriye’de de Esed rejimini desteklediği gibi milisleri ve askeri teçhizat desteği ile binlerce sivilin ölümüne sebep olduğu gerçekliğini bir kenara bırakarak şöyle dedi: "Savaş düşmanca, çetin bir meseledir ve İslam Cumhuriyeti asla sıradan insanların savaşlardan etkilendiğini görmekten yana değildir. Ancak Ukrayna konusunda Rusya harekete geçmeseydi karşı taraf savaş başlatacaktı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum