1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Hamamiyat Savaşı Rusya’nın Heybetini Zedeledi”
“Hamamiyat Savaşı Rusya’nın Heybetini Zedeledi”

“Hamamiyat Savaşı Rusya’nın Heybetini Zedeledi”

El-Fethu’l-Mubin operasyon odası ile çalışmalarını sürdüren Hey’et Tahriru’ş-Şam sözcüsü, Hamamiyat köyünde vuku bulan savaşta, Rusya destekli mücrim rejim kuvvetlerinin ağır can ve mal kaybı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 16:34A+A-

İba habere konuşan eş-Şami şu açıklamalarda bulundu: “İşgalci Rusya ile mücrim rejim Hamamiyat tepesinin muhalifler tarafından asla ele geçirilemeyecek bir kale olduğunu düşünmüşlerdi, ancak düzenlenen son operasyonla tepeyi ele geçirmemiz ve onlarca militanı öldürmemiz düşmanı şaşırttı. Birçok zırhlı aracı imha ettiklerini belirten Ebu Halid, muhaliflerin kayıplarının mücrim rejim militanlarının ağır kayıpları ile karşılaştırılamayacağını ifade etti.”

Ebu Halid eş-Şami sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer gruplar ile birlikte Hamamiyat tepesine yönelik Nusayri ordusu, Hizbullah ve Liva el-Kudüs tarafından düzenlenen 8 ilerleme girişimini geri püskürtmemiz ile birlikte, işgalci Rusya bölgeyi aşırı derecede şiddetli bir şekilde bombardımana boğmak zorunda kaldı. Elinde bulunan her çeşit silahı deliler gibi kullanan Rusya’ya rağmen, pozisyonlarımızı savunma esnasında Nusayri ordusu, Hizbullah ve Liva el-Kudüs militanlarından aralarında yüksek rütbeli komutanlarında bulunduğu 120 militan öldürüldü ve 4 tane tank imha edildi.”

Hey’et sorumlusu Rusya’nın küçük alanları yeniden ele geçirmek için hava ve kara bombardımanı ile çok büyük miktarda maddi harcamalarda bulunduğunu savundu. Katil Esed rejimi militanlarının günlük karşılaştıkları ağır kayıplar karşısında ve karada korkaklıklarından dolayı bir kazanım elde edememeleri nedeniyle, Rusya için başka bir seçenek söz konusu olmamakta.

Askeri sözcü, rejim ve destekçilerini geçtiğimiz iki ay içerisinde karşılaştıkları ağır kayıpların ve darbelerin daha da ağırları ile karşılaşacaklarının sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı.

Yerel medya organları geçtiğimiz 24 saat içerisinde onlarca rejim militanının Hama şehrinde hastanelere ve tıbbi merkezlere kaldırıldıklarını paylaşmışlardı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum