1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Halkına ve Tarihine Zarar Veren O Mahkemeleri Kaldırın"
"Halkına ve Tarihine Zarar Veren O Mahkemeleri Kaldırın"

"Halkına ve Tarihine Zarar Veren O Mahkemeleri Kaldırın"

Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Mısır'da "terör örgütleri listesine" alınmasını eleştirdi.

05 Şubat 2015 Perşembe 01:32A+A-

Zehar, Gazze'de düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, "Mısır'daki kardeşlerimize sesleniyoruz. Medyanın elini üzerimizden çekin. Kendisine, halkına ve tarihine zarar veren o mahkemeleri kaldırın" dedi.

Hamas'ın terör örgütü olmadığını belirten mahkemenin, Kassam Tugayları'nı suçlamasının makul olmadığını ifade eden Zehar, "Bizi bu çelişkiye düşürmeyin. Biz, başkalarının iç işlerine karışmıyoruz" diye konuştu.

Zehar ayrıca Fetih Hareketi'nin "yalan raporlar hazırlayıp Filistin istihbarat birimine sunduğunu, birimin de bu raporları Arap ülkelerine gönderdiğini" iddia etti.

Zahar programlarının değişmediğini, "mermilerinin sadece düşmanlarının göğsünü hedef alacağını" belirterek, "Bize yöneltilen suçlamalardan tamamen uzağız. Mısır istihbaratı da bunu gayet iyi biliyor" ifadesini kullandı.

Mısır'da, "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması" yönünde açılan davaya bakan Acil İşler Mahkemesi, söz konusu silahlı grubun "terör örgütleri listesine alınmasına ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına" karar vermişti.

HABERE YORUM KAT