1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Halkı Ekonomik Sefalete Sürükleyen Sisi 300 Milyon Avroya 4 Jet Aldı
Halkı Ekonomik Sefalete Sürükleyen Sisi 300 Milyon Avroya 4 Jet Aldı

Halkı Ekonomik Sefalete Sürükleyen Sisi 300 Milyon Avroya 4 Jet Aldı

IMF'den 12 milyar dolar borç almak için başvuran Mısır'ın Sisi'nin kullanması için dört özel jet satın alması tepkilere neden oldu.

19 Ağustos 2016 Cuma 12:16A+A-

Ciddi ekonomik kriz nedeniyle IMF'ye 12 milyar dolarlık borç için başvuran Mısır'da darbeyle işbaşına gelen Sisi ve adamları için 300 milyon avroya 4 adet özel uçak alındığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili Dünya Bülteni sitesinde İslam Osmanoğlu imzası taşıyan haberde şu bilgilere yer verildi:

Fransız 'La Tribune' gazetesinin haberine göre, ABD yapımı özel jet filosunu yenilemek isteyen Mısır hükümeti Fransız Dassault şirketinden 300 avroya 4 adet 'Falcon 7X' tipi özel jet alım anlaşmasını imzaladı.

Üç motorlu, uzun menzilli, geniş ve içinde ayağa kalkılıp eğilmeden yürünebilecek kadar yüksek kabine sahip olan Falcon 7X, lüks jetlerin başında geliyor.

Döviz rezervinin 15,5 milyar dolara gerilemesinin ardından IMF'ye 12 milyar dolarlık borç için başvuran Mısır'da halka kemer sıkma çağrıları devam ederken Sisi ve yakın çevresine konforlu jetlerin alınması öfkeye neden oldu.

Cumhurbaşkanı makamı için özel jet alınmasına karşı olan eski Mısır cumhurbaşkanları Cemal Abdunnasır ve Enver Sedat, ihtiyaç duyulduğu zaman jet kiralıyorlardı.

2013 yılı darbesinin ardından askeri anlaşmalarıyla Fransa ile ilişkilerini geliştirmeye çalışan Mısır yönetimi, şubat 2015 tarihinde 5,2 milyar avroluk bir anlaşma çerçevesinde Dassault şirketinden 24 adet Rafale savaş uçağı satın almıştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum