1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Kuşatma ve Katliamlar Muş’ta Protesto Edildi
Halep’teki Kuşatma ve Katliamlar Muş’ta Protesto Edildi

Halep’teki Kuşatma ve Katliamlar Muş’ta Protesto Edildi

Muş Belediyesi önünde 6 Aralık 2106 Salı günü saat 14.00’da bir araya gelen Muş’taki Müslümanlar, İran’ın karadan ve Rusya’nın havadan destek verdiği Esed rejiminin Halep’teki katliamını sert bir dille kınadı.

06 Aralık 2016 Salı 23:05A+A-

Bu konuda, Murat Kayacan’ın okuduğu İlim Yayma Cemiyeti Muş Şubesinin basın açıklamasında, “Zalimler Allah’a Hesap Verecek!”, “Esed Gidecek, Zulüm Bitecek!”, “Katil İran, Katil Rusya!”, “Katil Putin, Katil Esed!”, “İslami Hareket Engellenemez”, “Uyan Diren Özgürleş!” şeklinde sloganlar atıldı. Ardından Tuba Camii imam hatibi Baki Toreman’ın yaptığı dua ile basın açıklaması sona erdi.

whatsapp-image-2016-12-06-at-18.06.40-(1).jpgwhatsapp-image-2016-12-06-at-18.06.40-(4).jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Suriye’de her gün onlarca insan, ağır bombardımanlar altında katledilmektedir. Özellikle Halep’i kuşatan Rusya, İran ve Esed güçleri, gün geçtikçe zulümlerini artırmakta ve yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlum Halep halkına adeta ölüm yağdırmaktadırlar. Ve maalesef bu vahşetin bilançosu gün geçtikçe artmakta ve yürekleri burkan bir insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Halep’te yaşananlar şimdiden yüzyılın en büyük katliamı olarak kayıtlara geçmiş durumda. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana belki de herhangi bir şehirde bu denli ağır hasar ve kayıp oluşmamıştır.

Bütün dünyanın gözü önünde kadim İslam şehri Halep yok oluyor. 15 Kasım’dan bu yana Halep’te katledilenlerin sayısı 700’ü, yaralıların sayısı 2500’ü aşmış durumda. Özellikle son haftalarda kenti kuşatan katiller çetesi, kontrolü ele geçirmek için gece gündüz demeden saldırılarını sürdürüyor. Kentte kalan 300 bin sivil, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Rus ve Esed güçlerinin Halep’te özellikle kasten hastaneleri vurduğu, 32 bini aşkın yaralının tedavi edilecek bir ortam ve imkân bulamadığı bildiriliyor. Halep’te artık vurulacak hastane de kalmamıştır! Halep’te savaşlarda özen gösterilmesi gereken kurallarının hiçbirisi de uygulanmamakta ve siviller katledilerek muhalefet teslim alınmaya çalışılmaktadır.

Ne yazık ki bu manzara karşısında utanılacak bir sessizliğe gömülen dünya, bu vakitten sonra asrın vicdanında mahkûm edilmiş, insanlık adına yüz karası bir hale düşmüştür. Ahlaktan yoksun, siyasal hesaplaşmaların esiri olmuş alçak manzaraya sessiz kalmak izah edilemez. Halep’in feryadına sessiz kalan vicdanlara söyleyecek bir tek sözümüz var:

“Katile sessiz kalmak, katliama ortak olmaktır!”

Öte yandan biz Müslümanlar, ikiyüzlü Amerika ve Avrupa Birliği ile Esed’in ortakları Rusya ve İran’dan bir şey yapmalarını da beklemiyoruz. Müslümanlar kendi dertlerine yine kendilerinin çare olabileceğinin farkındadır. Bugün ağlamak ve sızlamak vakti değildir! Halep’teki kardeşlerimiz umutlarını bize bağlamışlardır. Bizler de bu çağrıya kulak vermek zorundayız. Bu, Rabbimizin üzerimize yüklediği bir sorumluluktur.

İslam ümmeti, özellikle Türkiye bugün hem siyasal hem sosyal hem de ekonomik açıdan bir kuşatma altında alınmaktadır. Bu kuşatmanın en belirgin hali, Suriye’de yaşananlardır. Bu emperyalist kuşatma bugün Halep’te aşılmazsa sıra yarın ümmet coğrafyasının diğer bölgelerine gelecek ve zulmün karanlığı hepimizi esir alacaktır. O halde bugün duyarlılıklarımızı topyekûn olarak harekete geçirmeli ve acilen Halep’e el uzatmalıyız.

Muş’ta yaşayan Müslümanlar olarak bizler, bugün bir kez daha, Müslümanlara bu zulmü reva gören zalimlerin topunu lanetliyoruz. Halep’te canı pahasına ülkelerini savunan mücahit kardeşlerimize Rabbimizden yardım ve zafer diliyoruz.

Bizler bu şanlı direnişe şahidiz ya Rab! Rabbimiz, zulme maruz kalan kardeşlerimizin sesi olmayı ve onların kutlu direnişlerine madden ve manen destek olan iman kardeşlerinden olmayı bizlere nasip eylesin!

İLİM YAYMA CEMİYETİ MUŞ ŞUBESİ

Destek Veren Kuruluşlar

Ensar Vakfı

Hasköy Özgür-Der

Lale-Der

Muş Diyanet-Sen

Muş Eğitim-Bir-Sen

Muş İHH

Muş İlim İrfan İhsan-Der

Muş Memur-Sen ve 11 İş Kolu

Muş Özgür-Der

Selam-Derwhatsapp-image-2016-12-06-at-18.06.40.jpgwhatsapp-image-2016-12-06-at-18.06.40-(4)-001.jpgwhatsapp-image-2016-12-06-at-18.06.40-(3)-001.jpg

HABERE YORUM KAT