1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Almanya'da Protesto Edildi
Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Almanya'da Protesto Edildi

Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Almanya'da Protesto Edildi

Suriye’nin Halep kentinde yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırıları, Düsseldorf kentindeki KRV Eyalet Meclisi önünde protesto edildi.

27 Kasım 2016 Pazar 18:09A+A-

Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altındaki Halep'te yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırıları, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf'ta protesto edildi.

KRV Eyalet Meclisi yakınlarındaki meydanda düzenlenen protesto gösterisinde, Suriye'de öldürülen bebekler ve masum insanlar anılırken, bu zulme sessiz kalan Batılı ülkeler kınandı.

Göstericilerden Motasem Jesry yaptığı açıklamada, Halep'te rejim güçlerinin, Rusya ve İran ile birlik olarak masum halkı katlettiğini, Almanlara ve Avrupalılara yaşanan katliamları ve bebeklerin çığlıklarını azda olsa duyurabilmek amacıyla bu gösteriyi düzenlediklerini söyledi.

Saldırılara katılanlar kadar bu zulmü izleyen Batılı ülkelerin de suçlu olduğunu vurgulayan Jesry, "Ülkemizde hastaların ve yaralıların tedavi gördüğü hastaneler bombalanıyor, klor gazları ve kimyasal silahlar kullanılıyor. Gözü dönmüş katil Esed rejimini ve ona destek veren tüm ülkeleri kınıyoruz." dedi.

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden Almanya'ya mesaj vermek istediklerini belirten Jesry, "Orada insanlar aç susuz yaşıyor, ilaç bulamıyor. Bize Türkiye'den ve Erdoğan'dan başka destek veren yok. Türkiye üç buçuk milyon mülteciyi barındırıyor ancak bir ülkenin çabası yetmez. Biz Almanya ve Amerika başta olmak üzere tüm Batılı devletlere insanlık adına acil yardım çağrısında bulunuyoruz. Esed bazı ülkelerden destek aldığı için gitmeye niyeti yok. Esed her gün yüzlerce kişiyi katlediyor. Bu gidişata bir an önce 'dur' denilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir yıl yaşayan ve geçen yıl sığınmacı olarak Almanya'ya gelen Allami Muhammed de Suriye'de Rus uçaklarının her gün insanları vurduğuna işaret etti.

Protesto gösterisi soğuk havaya rağmen iki saat sürdü.

 

HABERE YORUM KAT