1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar Sakarya Üniversitesinde Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Sakarya Üniversitesinde Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Sakarya Üniversitesinde Protesto Edildi

Esed, İran ve Rusya’nın Halep’te yoğunlaştırdığı katliamları Sakarya Üniversitesinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

06 Mayıs 2016 Cuma 21:17A+A-

“Halep Yanıyor” sloganıyla, Halep’te günlerdir devam eden katliamları protesto etmek ve mazlumlarla dayanışmak için, Sakarya Genç İHH ve Özgür-Der Üniversite Gençliğinin çağrılarıyla toplanan Sakarya Üniversitesi öğrencileri, Cuma namazı çıkışında kampüs merkezinde ki helikopter pistinde toplandı.

Katil Esed ve onun emperyalist işbirlikçilerinin Halep’te devam eden katliamlarına dikkat çekmek ve zalimler karşısında onurlu direnişlerini sürdüren Suriye halkına birlik mesajlarını ve dualarını iletmek için toplanılan alanda açılış konuşmasını yapan Mücahid Duran, bölgede yaşanan katliamlara dikkat çekerek Suriye halkının yalnız olmadığını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından grup adına basın açıklamasını Halil İbrahim Şen okudu. Okuduğu basın metninde Halep özelinde Suriye’de yaşanan gelişmelere değinen Halil İbrahim Şen, basın açıklamasını “Selam olsun; Halep’e, Şama, Deraya, Hamaya ve İdlip’e! Selam olsun izzetiyle direnip Cennet’e talip olan Bilad-ı Şam’ın yiğitlerine!” diyerek bitirdi.

Murat Demirci’nin yaptırdığı duanın ardından Grup Menar’ın seslendirdiği marşlardan sonra eylem sona erdi.

sakarya-20160506-01.jpg

sakarya-20160506-02.jpg

sakarya-20160506-03.jpg

sakarya-20160506-04.jpg

sakarya-20160506-05.jpg

sakarya-20160506-06.jpg

sakarya-20160506-07.jpg

sakarya-20160506-08.jpg

sakarya-20160506-09.jpg

sakarya-20160506-10.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirramanirrahim

Tüm zorluklara tüm baskılara yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor.

Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız derece de vahşi bir rejime yani Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’de ki halk tarafından 15 Mart 2011’de Derea’da başlatılan direniş, 6. Yılınca yılına girdi.

Ancak 6. Yılına giren bu direniş Suriye de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor.  Suriye de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesine devam ediyor.

4 günden beridir Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir.

Dün Suriye’ye iyice yerleştikten sonra bir anda tüm dünyada Suriye’den çekiliyor algısı oluşturmayı başaran emperyalist Rusya’nın bu adımının taktik bir çekilmeden ibaret olduğunu biliyorduk. Nitekim son günlerde kanlı elleri, ölüm ve vahşet saçan hava bombardımanıyla Halep’in üzerine yeniden üşüşmesi bu kısmi çekilmenin sadece bir göz bayama taktiğinden ibaret olduğu anlaşılmıştır.

Emperyalist Rusya neden Esed ve İran çaresiz kalınca milyon dolarları göze alarak havadan imdatlarına yetişiyor? Ve neden Halep?

Çünkü Halep karadan İslami direnişin kalesi konumundadır. Esed ve hain İran yetersiz kaldığı her durumda emperyalist Rusya yine imdatlarına yetişmiş ve stratejik Türkmendağı bölgesini ele geçirerek Halep’te direnişi boğmayı yeğlemişti. Ama Allah’a şükür İslami direniş güçlerinin gücünü öncelikle imanından alan kararlı duruşuyla bunu başaramamıştı.

Ve aynı Rusya bugün yine sahnede. Yine Halep’te ve bu kez açıktan açığa kadın-çocuk, genç-yaşlı, sivil-silahlı hiçbir unsur arasında ayrım gözetmeyeceğini ortaya koymaktadır. En son bir hastaneyi vurarak içerideki tıbbi personel ve hastaların başına yıktı. Vahşet çetesinin önde gideni Rusya bu katliamında Halep’in tek çocuk doktoru Muhammed’i de şehit etti. İslam tarihinde ilk kez Halep’te Cuma kılınamamıştır.

Evet, Halep yanıyor hem de tüm dünyanın gözü önünde. Cenevre’de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed’li geçişi dayatmaya çalışan ahlaksız, ikiyüzlü ve vicdansız “küresel sorun çözücüler”den merhamet bekleyen yok!

Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir! Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, Hizbullah, Rusya ve bilumum yalakaları bugün olmasa bile yarın ukbada mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır! Ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden anın şehitlerinin; rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır!

Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şehadet kefenini kuşanarak mevzii terk etmeyen onurlu halk ve siz ey kararlılıkları, fedakarlıkları ve adanmışlıklarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri; Müsterih olun, sabır edin ey Halep halkı; Allah’a andolsun ki cennet sizi bekliyor! Ve düşmanlarınızı cehennem!

Selam olsun; Halep’e, Şama, Deraya, Hamaya ve İdlip’e!

Selam olsun izzetiyle direnip Cennet’e talip olan Bilad-ı Şam’ın yiğitlerine!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum