1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Halep’teki Katliamlar Berlin’de Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Berlin’de Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Berlin’de Protesto Edildi

Halep’e yönelik Esed rejimi ve Rusya güçlerinin yoğun hava saldırıları Berlin’de protesto edildi.

02 Ekim 2016 Pazar 00:22A+A-

AA’da yer alan habere göre, Suriye’de özellikle Halep kentine yönelik Beşşar Esed rejimi ve Rusya güçlerinin yoğun hava saldırıları, Almanya’nın başkenti Berlin’de protesto edildi.

Berlin’de yaşayan Suriyeler tarafından organize edilen eylemde protestocular, Herrmannplatz Meydanı’ndan Kottbusserdammm Caddesi güzergâhını kullanarak Oranienplatz Meydanı’na kadar yürüdü.

Üzerinde “Esed ve Putin’i Durdurun!” yazan pankartı açan protestocular, özgür Suriye bayrakları ile İngilizce üzerinde “Halep Yanıyor!” ve “Halep’i Kurtarın!” yazan dövizler taşıdı.

Yürüyüş sırasında okunan, Rusya hava kuvvetlerinin desteğiyle Esed rejimi tarafından Halep’in bombalandığına işaret edilen açıklamada, sâdece bu ay bin 700 insanın katledildiği belirtildi.

Halep’in istisna olmadığı Esed rejiminin diğer şehirlere de saldırılar düzenlediği ifade edilen açıklamada, her gün kan akmasına rağmen uluslararası toplumun suskunluğunu koruduğu, kuşatılmış olan bölgelere insanî yardımın dahi götürülmediği kaydedildi.

Birileşmiş Milletler (BM) ve BM Güvenlik Konseyi'nin Esed rejimine ve müttefiki Rusya'ya bu katliamı yapmasına izin vermemesi gerektiği belirtilen açıklamada, uluslararası toplumun sorumluluk alması ve bu katliamı durdurması yönünde çağrıda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT