1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. "Halepçe’yi Unutmayalım, Yeni Halepçe’lere 'Dur' Diyelim!"
"Halepçe’yi Unutmayalım, Yeni Halepçe’lere 'Dur' Diyelim!"

"Halepçe’yi Unutmayalım, Yeni Halepçe’lere 'Dur' Diyelim!"

Halepçe katliamının üzerinden 32 yıl geçerken, Suriye’deki diktatör rejim ve işbirlikçileri, kimyasal konvansiyonel demeden 9 yıldır Suriye halkına Halepçe’ler yaşatmaktadır.

16 Mart 2020 Pazartesi 18:29A+A-

Gelecek Partisi, Halepçe katliamının 32. yıl dönümü üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Halepçe’nin unutulmaması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, Suriye’deki katliamlara dikkat çekilerek yaşanmakta olan Halepçe benzeri katliamların durdurulması ve yenilerinin gerçekleşmemesi için harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasının tam metni:

Halepçe’yi Unutmayalım, Yeni Halepçe’lere “Dur” Diyelim!

Halepçe katliamının üzerinden tam 32 yıl geçti. Onbinden fazla Kürt kardeşimizin kimyasal bombalarla katledildiği bu vahşi trajediyi ve sorumlularını asla unutmayacağız!

Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların zehirli gazlarla boğulduğu bu trajedinin sorumluları başta Saddam diktatörlüğü olmak üzere, kimyasal silahları onun eline veren, kendisine Ortadoğu’da rol biçen emperyalist güçlerdir. 

Irak’ın ABD tarafından işgalinin ardından göstermelik bir mahkemeyle Saddam’ın yargılanıp idam edilmiş olması kimseyi aldatmamalıdır. Miloşevic’leri, Karadzic’leri yıllar sonra günah keçisi ilan edip yargılayan küresel güçler, Irak Kürdistan’ında olduğu gibi, Bosna’da da yaşananlara göz yuman devletler ve sözde insanlığı koruma adına inşa edilmiş kurumsal mekanizmalardır.

Bugün aynı Halepçe’ler Suriye’de, tüm dünyanın gözleri önünde Hama, Humus, D.Ğuta, Halep, İdlib demeden uygulamadadır. Suriye’deki diktatör rejim ve işbirlikçileri, kimyasal konvansiyonel demeden 9 yıldır Suriye halkına Halepçe’ler yaşatmaktadır.

Bunların sorumluları da muhtemelen gün gelip uluslararası mahkemelerde göstermelik yargılamaların konusu olacak ama o zaman da çok geç kalınmış olacaktır! Ne yapılacaksa şimdi, anın gerekleri mucibince yapılmalı, Suriye’deki Halepçe’leri bir an önce durduracak mekanizmalar harekete geçirilmelidir!

Gelecek Partisi

HABERE YORUM KAT

2 Yorum