1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep ve Deyr ez-Zor'a Esed ve Rusya Saldırısı: 54 Kişi Hayatını Kaybetti!
Halep ve Deyr ez-Zor'a Esed ve Rusya Saldırısı: 54 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep ve Deyr ez-Zor'a Esed ve Rusya Saldırısı: 54 Kişi Hayatını Kaybetti!

Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep ve Deyr ez-Zor kentlerinde yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında 54 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

16 Ağustos 2016 Salı 18:16A+A-

AA muhabirinin sivil savunma ve sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya’ya ait uçakların Halep'in güneyinde direniş bölgelerine giren araçlara yönelik düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Kentin Tarik el-Bab, Sahur ve Meşhed semtlerine düzenlenen saldırılarda da 27 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, çok sayıda yerleşim yerinde hasar meydana geldiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca Rusya’ya ait uçağın Deyr ez-Zor kentinin Ummal semtindeki en-Nur fırınına düzenlediği hava saldırısı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını vurguladı.

Rusya'ya ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının Halep'in Tarik el-Bab semtinde pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 20 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT