1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep Operasyonu BBC'nin Zoruna Gitmiş
Halep Operasyonu BBC'nin Zoruna Gitmiş

Halep Operasyonu BBC'nin Zoruna Gitmiş

BBC bugün yaptığı bir haberde Halep operasyonunda muhaliflerin ilerleyişinden ne kadar rahatsız olduğunu gösterdi.

06 Ağustos 2016 Cumartesi 03:56A+A-

HAKSÖZ-HABER - Fırat Taşdemir

Rusya’nın desteğiyle bir aydır Halep’i kuşatan ve yoğun saldırı altında tutan Esed rejimi ve müttefiklerine karşı Suriye'deki birçok muhalif yapının bir araya gelmesi ile başlatılan operasyonla muhalifler önemli zaferler elde etti. Suriye’de direnişin en önemli merkezlerinden biri olan Halep’te muhaliflerin ilerleyişi sürerken Esed rejimi ve Rus güçleri de yoğun bombardımanlarla karşılık veriyor. Ama görünen o ki ağır bir yenilgi alan bu şer ittifakının durumu BBC'yi bir hayli rahatsız etmiş.

BBC'nin haberine göre Suriye ordusu muhaliflerin saldırısını püskürtmeye çalışıyor bunu yaparken bir de Rusya’nın desteğini alıyormuş. Bilindiği gibi Rusya Halep’te muhaliflerin destansı direnişine karşı yenik düştükten sonra muhalif grupların kimyasal silah kullandığını iddia etmişti. Anlaşılan BBC bu durumdan daha fazla rahatsız olmuş ki, günlerce halkını bombalayan, kadın ve çocuk demeden kitlesel bir kıyım yapan Esed rejimini düşmana karşı vatanını koruyan bir kahraman gibi lanse etmekten geri durmamış. Rusya ise barbar ve cihadist olarak tanımladıkları grubları 'insanlık namına' bombalıyor olsa gerek. İşin ironik yanı da Rusya ve avanesi bu durumla ilgili ABD’ye bir de rapor veriyor.

BBC bile Esed diktası ve Rusya’nın Halep’te bozguna uğramasını bu kadar içerlemişse muhaliflerin önemli bir zafer elde ettiği ortadadır. Tüm direniş gruplarının başlatmış olduğu kuşatmayı kırma operayonu büyük oranda başarıya ulaştı. Önemli noktaları ele geçiren direniş grupları aynı zamanda rejime de büyük kayıplar verdirdi. Binlerce  sivilin yaşadığı Halep’te kuşatmanın tamamen kaldırılması ve sivillerin yeniden temel ihtiyaçlara kavuşması için önümüzdeki saatler büyük önem taşıyor.

BBC'deki ilgili haber:

bbc-002.jpg

HABERE YORUM KAT